HYLLES: Karim Benzema får mye av æren for at Real Madrid trolig er på vei mot ligagull.

Benzema hylles: − Ronaldo tok en hel del oppmerksomhet

Karim Benzema (32) står med 17 mål og 7 målgivende i La Liga. Han hylles av ekspertene i det som kan ende med Real Madrids første gull siden 2017.

 • Ole Kristian Strøm
 • Rolf Brown
Publisert:

Artikkelen er over ett år gammel

– Jeg mener at Karim Benzema er en helt avgjørende årsak til at Real Madrid nå vinner ligaen, sier Tobias Storruste Dahle, fotballskribent med spansk fotball som spesialfelt.

Den spanske storavisen Marca er enig med ham:

– Benzemas ligatittel, er deres overskrift.

– Han er den eneste angrepsspilleren Zinedine Zidane kan stole på etter at Cristiano Ronaldo ble borte, skriver avisen.

Tobias Storruste Dahle poengterer at Benzema er den eneste med tosifret antall scoringer for Real Madrid denne sesongen, bortsett fra straffeskytter Sergio Ramos. Benzema er også den eneste med tosifret antall målgivende pasninger - hvis vi regner med alle turneringer (10 i alt).

les også

Historisk seiersrekke for Solskjær og Manchester United

– Benzema har alltid vært en enorm bidragsyter for laget. Få 9-ere på det nivået er lagspillere av samme kaliber som ham, mener Tobias Storruste Dahle.

– Dette er ikke noe nytt. Benzemas tekniske og taktiske nivå tror jeg er ganske likt som før. At inntrykket av ham kanskje er litt annerledes nå, tror jeg i stor grad dreier seg om at han har blitt mye viktigere for Real Madrid etter at Cristiano forsvant, og at Cristiano av naturlige grunner tok en hel del oppmerksomhet.

– Tidligere kunne Benzema levere et ganske beskjedent målantall uten at det gjorde noe – Cristiano scoret 50 mål per sesong uansett. Nå er Real Madrid mye mer avhengige av at Benzema er den som vinner kampene for dem foran motstanderens mål, og fordi han er en klassespiller med veldig bred spisskompetanse, mestrer han det ansvaret. De sjansene han brenner, kompenseres ved at han også skaper sjanser for andre, sier fotballskribenten.

Han mener at Benzema også nyter godt av at han har fått en enda friere rolle i angrepet etter at Cristiano Ronaldo ble borte.

– Når Benzema tidligere har slitt med å finne veien til mål, har en del fleipet med at Benzema i det minste lager rom for lagkameratene. Nå har han også anledning til å utnytte de rommene som lagkameratene lager for ham, sier Dahle.

Franskmannen la om kostholdet for to år siden og har fått en fysikk som gir enda bedre motstandskraft mot skader. Nysigneringen Eden Hazard derimot har slitt med skader og vært på banen i bare 14 ligakamper - med ett fattig mål som resultat.

les også

Ramos reddet Real Madrid igjen – styrer mot seriegull

VG-tips: Real Madrid-Alavés

* Real Madrid har fire kamper igjen av La Liga-sesongen, og kan sikre seg fire poengs forsprang i teten med seier sent fredag kveld.

* De helhvite har vunnet samtlige syv ligakamper og stengt buret i fem av dem - etter gjenåpningen. I kveld er både Dani Carvajal (f) og Sergio Ramos (f) utestengt. Marcelo (f) og Nacho (f) er skadet. Rapahel Varane (f) har fått seg en smell. Trener Zinedine Zidane melder at spilleren er klar, men om franskmannen risikeres, er ikke godt å si.

* Alavés har blitt påført fem strake ligatap, og er langtfra trygge fra å rykke ned. Bare i én av disse fem kampene har laget maktet å score ett mål. Vi tror gjestene vil ryke her og.

Publisert:

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill kjøpt digitalt i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som er basert på redaksjonelle vurderinger. Det forklares slik:

user icon

Du leser nå denne oddstips-artikkelen på VG.

norsk tipping arrow icon
norsk tipping logo

Hvis du gjennomfører et kjøp hos Norsk Tipping etter lest oddstips-artikkel, får VG en andel av kjøpet ditt.

Mer om

Tippetips

Spansk fotball

Karim Benzema

Real Madrid CF

Flere artikler

 1. Sergio Ramos scoret sitt 100. Real Madrid-mål - tok sesongens første CL-seier

 2. Spår Madrid-dominans etter ligagullet: – Jeg er begeistret over klubbdriften

 3. Benzema satte punktum med et kunststykke – titteldrømmen lever

 4. Real Sociedad bekrefter: Martin Ødegaard returnerer til Real Madrid

 5. Benzema scoret etter giganttabbe: Real Madrid til kvartfinalen

Fra andre aviser

 1. Sergio Ramos scoret sitt 100. Real Madrid-mål - tok sesongens første CL-seier

  Aftenposten
 2. Gulljubel for Real Madrid

  Bergens Tidende
 3. Storavis har Martin Ødegaard på «årets lag»

  Aftenposten
 4. Vidunderbarn herjet for Real Madrid. Martin Ødegaard og Sociedad ble for små.

  Aftenposten
 5. Vidunderbarn herjet for Real Madrid. Martin Ødegaard og Sociedad ble for små.

  Bergens Tidende
 6. Ødegaard ble byttet ut. Så snudde Real Madrid kampen.

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no