Erling Braut Haaland ble overtidshelt i skadecomebacket

(Fortuna Dusseldorf - Dortmund 0–1) Da Dortmund så ut til å miste tittelhåpet, stanget Erling Braut Haaland (19) inn seiersmålet - etter 94 minutter og 20 sekunder.

 • Jens Friberg

– Det var en tøff kamp. Men heldigvis scoret jeg og, ja, tre poeng, sier 19-åringen på sedvanlig vis i intervjuet etter kamp, mens han vifter bort en flue.

Midtstopper Manuel Akanji slo et presist, men langt fra ferdigscoret, innlegg mot jærbuen. Dortmund hadde stanget og stanget, og jaktet desperat et seiersmål.

19-åringen fra Bryne forlenget ballen nydelig i det lengste hjørnet, og det var akkurat det som skulle til for å sikre seieren for Dortmund mot Uwe Röslers hardt pressede hjemmelag.

– Jeg visste at laget trengte noe på topp, og jeg ventet bare på sjansen min. Jeg fikk den heldigvis til slutt, og det var «nice». Begge lag hadde noen sjanser, men jeg vil ikke si at vi var heldige. Tre poeng er veldig fint, sier Haaland videre.

Han blir hyllet av en annen nordmann som dominerte i Tyskland for noen år tilbake.

– Det er er så fascinerende og imponerende, men jeg vil ikke si at jeg ble målløs, siden jeg ventet på at det skulle skje. Det er ufattelig imponerende, og det overrasker meg ikke at han avgjør på denne måten. Han har en eventyrlig evne til å gjøre det enkelt. Han er så ekte, sier en ekstatisk Kjetil Rekdal til VG etter kampen.

Kanskje vil også dagens seiersintervju vekke like mye oppsikt som sist?

Inn etter skade

Etter en drøy times spill var det klart for Braut Haalands første Bundesliga-minutter siden 26. mai, etter at han har stått over de to seneste kampene med skade.

Stange gjorde de ikke lenge etter han kom inn. Haaland kombinerte fint med Thorgan Hazard og fyrte av, men skuddet ble blokkert.

Venstrebacken Raphael Guerreiro hamret nedfallsfrukten i mål, men reprisene viste at han berørte ballen med hånda og det ble annullert etter en VAR-sjekk.

Dortmund-spillerne ble tydelig frustrerte av det hardtarbeidende hjemmelaget, og annulleringen gjorde det ikke bedre.

Frustrert ble også Per Ciljan Skjelbred og Hertha Berlin. Trønderen sier imidlertid til VG at «det går bra» tross skaden han pådro seg i kampen mot Eintracht Frankfurt:

Reddet av stolpen

Röslers menn var nærmest før Haalands matchvinnerscoring, da Skrzybski banket ballen i stolpen fra distanse. Samme mann kom alene gjennom i siste ordinære minutt, men nok en gang traff han feil side av stolpen.

– Jeg synes vi fortjente mer, vi hadde to utrolige sjanser. Det føles som alt går mot oss, fordi jeg føler at vi viser at vi klarer å kjempe mot. Å få et slikt mål mot oss mot slutten er smertefullt, virkelig smertefullt, sier Egersund-gutten Valon Berisha.

Det gjorde at Haaland ble matchvinner med sitt sene hodestøt.

Haaland har ikke spilt Bundesliga-fotball siden han kolliderte med dommeren i kampen mot Bayern München, og har dermed gått glipp av kampene mot Paderborn (6–1-seier) og Hertha Berlin (1–0-seier).

Nettopp Bayern München ble lagt under press, men svarte på tiltale: De slo Borussia Mönchengladbach 2–1 etter en sen scoring av Leon Goretzka.

Mer om

 1. Erling Braut Haaland
 2. Hertha Berlin
 3. Bundesliga
 4. Bayern München
 5. Tysk fotball

Flere artikler

 1. Bayern München avgjorde sent og holdt Dortmund på avstand

 2. Haaland og Dortmund rundspilt og ydmyket i sesongavslutningen

 3. Tyske medier: Haaland må stå over neste kamp

 4. Haaland kan rekke Norge-duellen mot Hertha

 5. Tysk dommersjef innrømmer at Haaland trolig skulle hatt straffe

Fra andre aviser

 1. Haaland scoret og ydmyket erkerivalen. Så leverte han og laget en spesiell hyllest til dem som satt hjemme.

  Aftenposten
 2. Röslers menn klarte ikke å hjelpe Haalands Dortmund

  Bergens Tidende
 3. Gode nyheter: Haaland tilbake i trening

  Aftenposten
 4. Gode nyheter: Haaland tilbake i trening

  Bergens Tidende
 5. Gode nyheter: Haaland tilbake i trening

  Fædrelandsvennen
 6. Tysklands største avis: Haaland kan bli gjenforent med gamlesjefen

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no