TYSKLAND-PROFF: Leo Østigård har gjort seg bemerket for St. Pauli – og elsker øyeblikk som dette med fansen. Foto: Daniel Bockwoldt, DPA

Østigård savner fotballrusen: – Betyr mye mer enn man tror

Åndalsnes-gutten Leo Østigård (20) har kjent på en følelse av rus da han har spilt foran 30.000 tilskuere for tyske St. Pauli. Coronaviruset gjorde at hverdagen brått endret seg.

  • Joachim Baardsen

Den siste måneden har Norges kanskje største stoppertalent sittet alene i en leilighet i Hamburg og ikke vært i nærheten av å spille kamper for klubben sin.

Kontrasten fra å kjempe om seier med lagkameratene sine foran et fullsatt Millerntor-Stadion i 2. Bundesliga er stor.

– Det er kanskje det verste. Man er vant med å spille foran 30.000 omtrent hver uke. Nå går jeg i stedet i en tom leilighet, illustrerer Østigård.

Overfor VG i 2017 beskrev tidligere landslagskaptein Brede Hangeland energien og ekstasen han følte som Premier League-spiller som et form for narkotikum.

– Man får liksom ikke den rusen man behøver i løpet av en uke. Det kjenner jeg virkelig på at jeg savner noe sinnssykt. Følelsen av fans, og spenningen før kamp, betyr mer enn man tror, forteller Østigård til VG.

U-LANDSLAGSKAPTEIN: Leo Østigård har vært kaptein for flere norske landslag. Her er han under U20-VM i Polen sist sommer. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, NTB scanpix

Har pratet med Haaland

Østigård forteller at han har snakket med flere fotballspillende kompiser som føler det på samme måte som ham. Borussia Dortmunds Erling Braut Haaland skal være en av dem.

– Ja. Jeg prater en del med Erling og så videre. Man merker jo at man savner suget på å spille kamper noe sykt, sier Østigård om spissen han har tilbrakt mye tid sammen med i Molde og på norske U-landslag.

Østigård mistet seriestarten i 2. Bundesliga på grunn av en liten skade. I etterkant har unggutten vært glitrende og spilt 20 kamper for St. Pauli på Tysklands nest øverste nivå, hvor han er på utlån fra Premier League-klubben Brighton.

Jobber for start i mai

Som VG skrev torsdag, planlegger tyske fotballedere for å kunne gjenoppta kampaktiviteten i Bundesliga og 2. Bundesliga i løpet av mai.

Østigård forteller at de har fått lite informasjon om hva som vil skje fremover. Foreløpig trener St. Pauli i små grupper om gangen.

– Jeg vet veldig lite, men selvfølgelig håper man at ligaen skal åpne. Jeg savner fotball veldig. Perioden har vært veldig kjedelig med mye løping og individuell trening. Dessverre har jeg heller ikke fått vært hjemme med familien, som kunne vært det positive oppi det hele. Men sånn er livet, jeg lever og har det sånn sett fint, sier 20-åringen.

I 2018 ble stopperens mentalitet trukket frem av daværende Molde-sjef Ole Gunnar Solskjær som noe helt spesielt.

– Leo Østigård er den fødte kaptein. Han minner meg om Roy (Keane) i så måte. Han setter krav til seg selv og alle andre. Han er 18 år – men kjefter, gneldrer og krever av alle. Han går på trening og gir alltid 100 prosent. Da har du lov til det. Han kommer til å nå langt, sa mannen som nå er Manchester United-manager.

Mer om

  1. Bundesliga
  2. Leo Østigård

Flere artikler

  1. Haaland på «strengt bevoktet» hotell foran comebacket – spillerne får ikke møte egne barn

  2. Haaland letter på sløret om lagkamerater, yndlingsrett og meditasjon

  3. Haalands tidligere kaptein: – Vi lo av ham

  4. Hareide fikk tilbakemelding om Haaland: – Eksepsjonell i alt

  5. Avviser sjansespill med Haaland: – Ikke rovdrift

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder