Ødegaard og Real Sociedad tilbake på vinnersporet: – Detaljer i verdensklasse

(Real Sociedad – Real Betis 3-1) Martin Ødegaard (20) var involvert i to av målene da Real Sociedad slo Real Betis 3-1 – og hylles av TV 2-kommentator Jesper Mathisen.

I et resonnement hvor Mathisen roser flere av de offensive Real Sociedad-spillerne, avslutter han med:

– Jeg må få lov til å si at Martin Ødegaard har vært den beste. Han har til tider vist oss noen detaljer i ypperste verdensklasse.

Ødegaard markerte seg flere ganger i 3–1-seieren mot Real Betis, men vi trekker frem to. Først da slo frisparket som sørget for 1–1. Deretter da han vartet opp med en leken chip i forkant av kampens siste scoring.

Ødegaard vippet ballen over forsvaret, der Mikel Oyarzabel la den inn igjen til Portu, som klinket ballen kontant i mål.

– Det er mange som isolert klarer å gjøre det, men det er noe annet å gjøre det på en effektiv måte i kamp. Det er en glede å sitte å se en nordmann levere på dette skyhøye nivået i La Liga, utbrøt Mathisen i etterkant.

Seieren bringer Real Sociedad opp på 4. plass i La Liga, tre poeng bak ledende Barcelona.

VG Live: Les utfyllende referat fra kampen her!

Snudde kampen

Real Sociedad kom fra en svak periode med tap mot Sevilla og Getafe, og uavgjort mot Osasuna. Det så ut til å fortsette da Real Betis tok ledelsen ved ligaens toppscorer Loren Moron, men så løftet vertene seg.

Utligningen kom halvveis i omgangen, etter at Martin Ødegaard svingte et frispark inn i feltet. Der ble det kaos. Ballen falt ut til Nacho Monreal, som banket den inn på fem meter, hvor Javi Garcia var uheldig og styrte ballen i eget nett.

les også

Det finnes ikke lenger noen grenser for hva Ødegaard kan oppnå

Like før pause var det spydspiss Willian José som viste seg frem. Brasilianeren kriget seg inn foran backen i feltet, bredsidet ballen mot mål, men skjøt ned i det våte gresset, det skjøt fart i ballen som suste inn.

Ødegaard løp mest

Før hvilen var ikke Ødegaard så mye involvert, men var spilleren som løp mest på banen med sine 6,4 kilometer.

Etter pause fikk han også vist sine ferdigheter på ballen, da løperrekka med Ødegaard, Oyarzabal og Portu til de grader var toneangivende.

På 3–1-scoringen satte de opp dagens flotteste angrep, med Ødegaard i regissør-rollen. Han chippet ballen inn til Oyarzabal i feltet, han la igjen til Portu, som banket ballen kontant i mål.

les også

Spanias landslagssjef om Ødegaard: – Har vært utrolig

Minutter senere ble også nordmannen taklet stygt av en frustrert Javi Garcia, som plantet knottene i anklene på Ødegaard.

Sekunder senere var midtbanemannen heldig da han slapp unna et nytt gult kort, da han plantet knottene i ankelen på målscorer Portu.

Et kvarter før slutt var Christian Tello nære en redusering, men ballen gikk i tverrligger, ned på strek, og ut.

Også Ødegaard prøvde skuddfoten, men Betis-keeper Joel Robles vartet opp med en strålende redning.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder