TOMME TRIBUNER? Det anbefaler helsemyndighetene før Norges landskamp mot Serbia. Foto: Bjorn Steinar Delebekk

Anbefaler at Norges EM-playoff går for tomme tribuner

Helsemyndighetene mener det ikke ville vært ansvarlig om Norge møtte Serbia med fulle tribuner. Samtidig reagerer Norges Fotballforbund på manglende dialog.

 • Vegard Aulstad
 • Jonathan Simchai Hansen

Tirsdag ettermiddag gikk FHI ut med ny informasjon hvor de anbefaler å avlyse eller utsette alle arrangementer med mer enn 500 deltagere.

Det kan ramme Norges Fotballforbund, og den viktige EM-playoffen mot Serbia 26. mars.

– Jeg er redd dette betyr, for meg, som alle andre som er glad i fotball, at vi anbefaler at dette ikke gjennomføres med publikum på Ullevaal om 14 dager. Det må vi forberede oss på. Vi går inn i en fase hvor det ikke ville vært ansvarlig, sier helsedirektør Bjørn Guldvog.

Norges fotballforbund reagerer på at de måtte finne ut om de nye anbefalingene gjennom pressen.

– Det som er krevende er at vi leser dette gjennom media. Vi skulle gjerne hatt en tettere dialog med helsemyndighetene, sier Gro Tvedt Anderssen, kommunikasjonsdirektør i Norge Fotballforbund.

les også

NFF med Ullevaal-tiltak – håper fortsatt på fulle tribuner mot Serbia

Har bedt om møte

Tidligere mandag sendte NFF over en hel rekke tiltak til helsemyndighetene, for å få gjennomført kampen mot Serbia med fulle tribuner. De har også vært i kontakt med smittevernovelegen i Oslo, som ba om å få tilsendt tiltakene personlig.

– Vi har bedt om å få et møte, og det er sånn som situasjonen er akkurat nå, sier Anderssen, og legger til at hun fant ut av de nye anbefalingene for kort tid siden.

Møtet med kommunen er foreløpig ikke berammet. Likevel tyder alt på at kampen nå er nødt til å gå for tomme tribuner, etter uttalelsene fra helsedirektøren. Smittevernovelege i Oslo, Tore W Steen, åpner dog døren for å ta en titt på de innsendte tiltakene.

– Jeg har ikke fått lest brevet fra NFF skikkelig enda. Men vi må jo vurdere det opp mot de siste anbefalingene fra FHI. Vi skal diskutere det noe senere i uken, sier Steen.

UEFA bestemmer

Alternativt anbefaler FHI at alle arrangementer med mer enn 500 deltagere skal avlyses eller utsettes. NFF sier at dette ikke er opp til dem.

– De skriver at det enten må avlyses eller utsettes, men dette er et arrangement som vi ikke eier. Det er UEFA som arrangerer. Vi vet at denne kampen er i et tett kampprogram, så vi råder ikke over avlysning eller utsettelse, sier Anderssen.

Landskamper er nemlig satt opp på spesifikke datoer gjennom hele sesongen av Det Europeiske Fotballforbundet (UEFA). De kampene er satt opp i perioder der de lokale ligaene ikke spiller. Derfor kan det bli svært vanskelig å finne en ny dato for oppgjøret.

Kampen avgjør hvilket lag som kvalifiserer seg til EM, som starter i juni. Kampen er derfor nødt til å gjennomføres i god tid før mesterskapet.

Mer om

 1. Ullevaal Stadion
 2. Norge
 3. Serbia
 4. UEFA

Flere artikler

 1. NFF med Ullevaal-tiltak – håper fortsatt på fulle tribuner mot Serbia

 2. FHI anbefaler å avlyse eller utsette arrangementer

 3. Går mot at russetreff på Lillehammer avlyses - Kongeparken usikkert

 4. Kulturminister Raja om coronasituasjonen: – Reell fare for konkurser

 5. Birkebeinerrennet avlyses etter råd fra Folkehelseinstituttet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder