Omtalen i Spania etter Barca-signering: En av Europas mest dominerende spillere

Caroline Graham Hansen signerte toårskontrakten med Barcelona på mektige Camp Nou. Nå løftes hun frem i spanske presse som en av Europas beste spillere etter overgangen til storklubben.

– Det er en stor klubb som har gjort mye bra arbeid de siste årene. Jeg ønsket å komme og bli med på det. Det var en enkel beslutning, sier Graham Hansen til klubbens egen hjemmeside etter at hun mandag signerte sin toårskontrakt i kontorene på Camp Nou, Barcelonas hjemmearena.

Storklubben har bestemt seg for å satse på damelaget og flere stjernespillere i andre europeiske klubber er også koblet til den katalanske klubben. Men Graham Hansen er den første signeringen til storklubben før kommende sesong.

les også

Graham Hansen oppløst i tårer: – Såvidt jeg kom opp av sengen i morges

Den Barcelona-baserte sportsavisen SPORT omtaler Graham Hansen som en spiller i Europa-toppen etter signeringen.

«Ved å kjøpe Hansen, kjøper Barcelona kvalitet. Under sine fem sesonger i Tyskland, har den norske spilleren utviklet seg til å bli en av de mest dominerende spillerne i Europa ved siden av Pernille Harder og Ewa Papir. Styrkene hennes er hennes teknikk og blikk for spillet. Med sine 27 målgivende denne sesongen, er hun en av de beste assist-produsentene i Europa», skriver avisen mandag.

- Jeg ønsker å bidra til at Barcelona etablerer seg blant eliten av europeiske klubber. Jeg vil gi alt for at man skal klare det og det å vinne titler, sier Graham Hansen.

Kontrakten med 24-åringens nåværende klubb, Wolfsburg, gikk ut ved sesongslutt, og nå er hun altså klar for laget som i helgen tapte Champions League-finalen 1–4 mot Ada Hegerbergs Lyon.

Barcelonas damesatsing er relativt nystartet, men damelagets egne sponsorkontrakter gir nå klubben ambisjoner for fremtiden.

Klubben bekreftet mandag også overgangen selv på Twitter:

Selv har hun nå hatt fem sesonger i Tyskland, der hun spilte for storklubben Wolfsburg. Der vant hun tre ligatitler, fem cuptitler. Hun spilte også i to Champions League-finaler for den tyske klubben. Begge gangene har det endt med tap. Senest i fjor, da Wolfsburg tapte mot nettopp Lyon.

Da måtte Graham Hansen av etter bare 45 minutter og skuffelsen var stor.

– Akkurat nå er det ganske tungt. Spesielt når en ikke kan være med og bidra som en har håpet. Da er det ekstra vondt, sa den norske landslagsspilleren den gang.

Wolfsburg tapte finalen også i 2016, men da uten Graham Hansen som var ute med skade.

I årets utgave sa det stopp i kvartfinalen mot Hegerberg og Lyon:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder