Rasisme-trøbbel i engelsk fotball: – De får like mye i bot som jeg bruker på en kveld på byen

Manchester United har en markering mot rasisme i forbindelse med kampen mot West Ham lørdag. Engelsk fotball er i rasisme-trøbbel om dagen.

Her er våre oddstips!

Flere saker har dukket opp de siste ukene, og både Ole Gunnar Solskjær og Jürgen Klopp ble spurt om dette på sine pressekonferanser fredag.

– Motbydelig. De som gjør noe sånt, bør ikke få sette sine bein på et stadion igjen. For resten av livet, sa Liverpool-manageren.

Sakene har altså vært mange den siste tiden:

* Tre Chelsea-tilhengere ble hindret i å komme inn på Europa League-kampen mot Spartak Praha i midtuken, fordi de var blant de seks Chelsea-supporterne som hånet Liverpools Mohamed Salah i en video. De kalte den egypteren for «bombemann».

les også

Solskjær varsler nådeløse tiltak: – Kommer til å bli vanskelig

* Arsenal meldte fredag at de undersøker en video der fans kommer med rasistiske tilrop mot Napolis Kalidou Koulibaly i Europa League torsdag.

Lørdag er det som vanlig Lotto: 30 millioner!

* Danny Rose og Raheem Sterling i særdeleshet ble utsatt for rasistisk hets da England spilte EM-kvalifisering i Montenegro.

– På en måte forberedte jeg meg på det som skulle skje, sa Rose da han første gang uttalte seg om Montenegro-saken etter Tottenhams første kamp på sin nye stadion mot West Ham. Han latterliggjorde også de straffene som blir ilagt for slikt:

les også

Eurosport-ekspert om Eikrem: – Han ser rundt hjørnet

– De får like mye i bot som jeg bruker på en kveld på byen, smilte Tottenham-stjernen.

– Jeg ser fram til å vende fotballen ryggen, fortsatte Rose - med tanke på at han kan legge opp og ikke lenger være utsatt for rasisme fra tribunen.

– Det var trist å høre hvordan Danny Rose føler det. Det er ikke sånn det skal være. Danny har sikkert elsket å spille fotball siden han var en liten gutt. Om den gleden tas fra ham gjennom oppførselen på tribunen, så er det sjokkerende, sa Ole Gunnar Solskjær på sin pressekonferanse fredag.

Lagkameraten Raheem Sterling feiret ett av målene (5–1 seier) med å legge hendene ørene foran hjemmefansen, som kom med apelyder.

les også

Solskjær tror stjerne kan være skadet på grunn av bekymringer

– Den beste måten å stilne haterne (og, ja, jeg mener rasister), skrev han på Twitter.

– Det er en farse. Vi får ikke slutt på dette før vi får skikkelige straffer, sa Danny Rose til journalister etter Crystal Palace-kampen.

Manchester United promoterer sin #AllRedsEqual-kampanje før lørdagens kamp mot West Ham. Klubben vil markere at de er for likestilling og mangfold i sin globale supporter-base. Og også blant spillere og andre ansatte.

les også

1,1 milliard er «for billig» for denne karen

I den forbindelsen har United allerede lansert en sterk video med blant andre Jesse Lingard, Juan Mata og Anthony Martial som viser klubbens motstand mot all form for diskriminering.

VGs tips: Hjemmeseier

Det er mange hensyn som skal balanseres for Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær. Laget har plutselig ramlet ned til 6. plass på Premier League-tabellen - med tre poeng opp til 4. plass som gir Champions League-spill neste sesong.

West Ham har tapt tre av fire siste ligakamper. Men yppet seg tross alt litt etter pausen borte mot Chelsea på mandag (0–2-tap). Vi tror det ordner seg for hjemmelaget i kveld.

Oddsen i et vanlig HUB-spill er 1,40, spillestopp er kl. 18.25 og TV2 Sport Premium viser kampen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool98102171425
2Manchester City96122992019
3Leicester City9522168817
4Chelsea95221914517
5Arsenal94321312115
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder