NØKKELSPILLER: Paul Pogba (t.v.) har startet samtlige 22 kamper under Ole Gunnar Solskjær i Premier League. Her er stjernen og manageren etter forrige sesongs siste kamp mot Cardiff den 12. mai. Foto: Martin Rickett / PA Wire

Solskjær hylles for Pogba-behandling: – Et mesterstykke

MANCHESTER (VG) De siste uttalelsene til Paul Pogba (26) skaper oppstyr i britiske medier, men Ole Gunnar Solskjær (46) får også ros for å ha klart å roe ned franskmannen i løpet av sommeren.

 • Arilas Berg Ould-Saada

Til tross for at Pogba igjen sådde tvil om egen fremtid ved å uttale at «vi står fast ved at det er et spørsmålstegn» etter 4–0-seieren over Chelsea søndag ettermiddag, var tonen langt mildere enn tidligere i sommer, da både ham og agent Mino Raiola virket fast bestemt på å forlate Manchester United.

Overgangsvinduet er fortsatt åpent frem til 2. september i Spania, som betyr at Real Madrid fortsatt i teorien kan kjøpe superstjernen, men oppfatningen til de som følger Manchester United tettest, er at det ikke kommer på tale for Solskjær å gi slipp på 26-åringen.

– Det er null sjanse for at han drar nå, sier ESPNs anerkjente journalist Mark Ogden, som har rykte på seg for å være blant de best informerte i Manchester United-landskapet.

– Midtbanen deres ville blitt helt ødelagt, det ville ikke vært noe kreativitet igjen. Det ville vært en enorm smell, sier han.

les også

Pogba sår tvil om fremtiden: – Et spørsmålstegn

Manchester United ønsker ikke å kommentere de seneste uttalelsene til Pogba, men kilder innad i klubben beskriver franskmannens oppførsel og innstilling denne sommeren som «fantastisk».

Samme adjektiv kan også brukes om spillerens prestasjoner i andre omgang av serieåpningen mot Chelsea, da han la opp til to scoringer inkludert en spektakulær, millimeterpresis langpasning til Marcus Rashfords 3–0-mål.

 • Ny podcast: Langer ut mot presseoppslag om United-aktuell stjerne; hyller Arsenals vindu; hysterisk restaurant-slakt etter sjokkovergang.

Han var den United-spilleren med flest ballberøringer (84), flest sjanser skapt (4) og flest pasninger (63) – fra en dyptliggende midtbaneposisjon som skiller seg fra den mer fremskutte rollen han opererte i forrige sesong.

– Solskjær har utført et mesterstykke i personalledelse ved å gjøre Paul Pogba om fra en spiller som ønsket seg bort på slutten av forrige sesong, til å levere en av sine beste kamper i United-drakten på søndag, sier The Suns Manchester United-korrespondent Neil Custis til VG.

Her blir «United-stjernen» tatt på sengen av fansens sang:

– Ole har overbevist ham om at utfordringen han søker etter, finnes rett foran nesen hans på Old Trafford. Selv om Pogba fortsatt kanskje ønsker seg en overgang til Real Madrid, har han nå forpliktet seg til å gjøre sitt beste for United, og det skal Solskjærs ledelse ha æren for, tillegger Custis.

Ifølge journalisten har Solskjær i løpet av sommerens turné i Australia, Singapore og Kina lagt ned en stor innsats for å overbevise Pogba om at han kan bli en lederskikkelse på et ungt og spennende Manchester United-lag.

Etter å ha irritert Solskjær og United ved å uttale at «jeg liker Pogba veldig godt» mot slutten av forrige sesong, kan det virke som Real Madrid-manager Zinédine Zidane har tonet ned den franske flørten med tre uker igjen av det spanske overgangsvinduet.

les også

Solskjær svarer på Zidanes Pogba-flørt: – Jeg liker ikke å snakke om andre lags spillere

– Vi er her med laget vi har, og spillerne vi har, det er det eneste vi tenker på, sa Zidane, tydelig lei av å bli stilt Pogba-spørsmål, på en pressekonferanse en uke før seriestarten mot Celta Vigo førstkommende helg.

For øyeblikket virker det langt mer sannsynlig at den spanske storklubben punger ut for PSGs misfornøyde superstjerne Neymar enn at Pogba slutter seg til sin landsmann.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les også

Mer om

 1. Ole Gunnar Solskjær
 2. Premier League
 3. Manchester United

Flere artikler

 1. Pogbas bror: – Alle vet at han vil forlate Manchester United

 2. Pogba sår tvil om fremtiden: – Et spørsmålstegn

 3. Guardiola uenig med Solskjær: – Det er perfekt

 4. Pogba hinter om exit: – En god tid for en ny utfordring

 5. Solskjærs mulige kriseløsninger: Spissene United kan hente denne uken

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder