I BALANSE? Wesley Sneijder setter sin lit til «kraftarmbåndet» når Nederland møter Brasil i kvartfinalen. Foto: Bjørn S. Delebekk

Kan dette mystiske armbåndet hjelpe Nederland til Brasil-seier?

Sneijder: - Jeg er mer i balanse nå

PORT ELIZABETH (VG) Se godt på det høyre håndleddet til Wesley Sneijder, Arjen Robben og Dirk Kuyt i ettermiddagens kvartfinale mot Brasil.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Det er veldig mye som tyder på at stjernetrioen - og flere av lagkameratene - stiller med tapede håndledd. Under skjuler det seg et såkalt «kraftarmbånd». Ved hjelp av holografisk teknologi skal disse gi en positiv reaksjon til kroppens egen energi - og forbedre balanse, styrke og fleksibilitet.

VG Nett-leser:Hva kan Europas Brasil by på? En oppvisning i solid forsvarsspill.Diskuter her!

Inters wonderboy Wesley Sneijder er mannen som skal ha vært en pådriver for at flere og flere prøver dette i den nederlandske troppen. Etter det VG forstår har Sneijder planer om å gjøre business av dette etter VM.

Protokoll:Hva synes du om Brasils VM-innsats?

- Takket være det armbåndet klarer jeg for eksempel å stå med rette ben og legge håndflatene i bakken. Det klarer jeg ikke uten, hevder Wesley Sneijder.

Les også:Cruyff skammer seg over Brasils VM-innsats

7 av 11

- Jeg trodde dette bare var tull, men jeg føler meg virkelig bedre. Jeg er mer i balanse nå, sier han til Algemeen Dagblad.

VG LIVE:Følg storkampen mot Brasil her fra 16.00!

I tussmørket under den forblåste treningen på Gelvendale stadion i Port Elizabeth i går var armbåndet godt skjult under langarmet treningstøy hos de fleste, men bildene fra møtet med Slovakia i 8-delsfinalen viser at syv av 11 i startoppstillingen brukte armbåndet. Skaderisikoen gjør at de må tape over båndet i kampene. Under treningene dropper de tapen.

MED ARMBÅND: Dirk Kuyt. Foto: PA

Les også:Van Marwijk: - Vi er ikke redd Brasil

Arjen Robben hadde på seg armbåndet da han banket inn 1-0-scoringen mot Slovakia, og Sneijder brukte det selvsagt da han satte 2-0 i åpent mål. Pasningen kom fra Dirk Kuyt, også han med armbånd, skjult under oransje tape.

I tillegg stilte disse fire med armbåndet mot Slovakia: Keeper Maarten Stekelenburg, høyreback Gregory van der Wiel, midtbanesliteren Nigel de Jong og spissen Robin van Persie.

To av de tre innbytterne, Klaas Jan Huntelaar og Eljero Elia, stilte også med oransje tape på høyre håndledd. Real Madrids Rafael van der Vaart, som sliter med en leggskade, er også blant tilhengerne.

Les også:Elia: - Dere har ikke sett det beste av Nederland

- Jeg kan ikke si med sikkerhet om dette fungerer, men det skader uansett ikke å forsøke, sier Real Madrids van der Vaart.

MED ARMBÅND: Robin van Persie. Foto: PA

De fire som droppet det mot Slovakia var veteraner: Midtstopperne Johnny Heitinga (26) og venstreback Joris Mathijsen (30), venstreback Giovanni van Bronckhorst (35) og midtbanekjempen Mark van Bommel (33). De tre sistnevnte var også de tre eldste i startoppstillingen. De er kanskje ikke så lette å få med seg på slike nymoderne varianter...

Les også:Dunga: - Robben er en eksepsjonell spiller

- Meningsløst

For armbåndet - som koster 35 euro og rundt 500 kroner i Norge - er lettere omstridt. Flere av spillerne bruker det hele tiden, også når de ikke trener eller spiller kamp. De mener tydeligvis det hjelper dem med å få den rette balansen i kroppen.

Men det er også flere som mener dette bare er tøys, og at det ikke er mulig å bevise noen effekt. Frits van Dam i den nederlandske «Foreningen mot kvakksalveri» for eksempel...

VG Manager:Meld på dine favoritter!

- Dette er fullstendig meningsløst. Det finnes ikke noe bevis for at dette fungerer, sier van Dam til Algemeen Dagblad.

Det som vitterlig kan bevises er iallfall at det har fungert for Nederland i dette mesterskapet. Så gjenstår det å se om de mystiske armbåndene kan bidra med noe mot Brasil i dag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder