FORSTÅELSESFULL: Lederen for Moldes supporterklubb «Tornekrattet», Eva Brit Mauseth, har forståelse for hvorfor favorittlaget har latt de beste spillerne være igjen hjemme før kampen mot Steaua Bucuresti. FOTO: Espen Braata

Molde-fansen støtter at Solskjær ikke bruker de beste

Mener at plass i neste års Champions League er det viktigste for klubben

(VG Nett) «Tornekrattet»-leder forstår Ole Gunnar Solskjærs prioritering, og mener godene ved å vinne eliteserien er det som henger høyest.

Leif Wahl Paulsen
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Onsdag ble det kjent at flere store Molde-navn som blant andre Vegard Forren, Magnus Wollf Eikrem og Jo Inge Berget ikke ble med i troppen som skal møte rumenske Steaua Bucuresti i kveld.

VG LIVE 21.05: Steaua Bucuresti - Molde

Molde-trener Ole Gunnar Solskjærs valg av tropp til bortekampen i Europaligaen har ført til reaksjoner her hjemme.

Opphetet diskusjon

Spesielt Molde og Rosenborg-supportere har diskutert Solskjærs valg. Satsingen i Europaligaen kan virke nedprioritert, fordi Molde møter nettopp Rosenborg til en av sesongens viktigste kamper i Eliteserien førstkommende søndag.

Molde og Rosenborg har like mange poeng før siste serierunde i den hjemlige ligaen, men Rosenborg topper for øyeblikket tabellen på målforskjell. Trønderne skal forøvrig også ut til dyst i Europaligaen torsdag kveld, og møter ukrainske Metalist Kharkiv hjemme på Lerkendal.

IKKE MED: Landslagsspiller og Molde-profil Magnus Wollf Eikrem var blant flere store Molde-navn som ikke ble med til Romania. FOTO: Svein Ove Ekornesvåg, NTB/Scanpix

Lederen for Moldes supporterklubb «Tornekrattet», Eva Brit Mauseth, tror trenerteamet til de blåkledde har tatt de riktige valgene.

- Det har vært delte meninger. Det er ikke fordi spillerne ikke tåler å spille flere kamper tett etter hverandre som er grunnen, for det har de vist før at de klarer. Det var samme diskusjon før kampen mot Stuttgart, og den vant de. Vi har troen på at trenerteamet gjør det riktige, sier Mauseth.

- Det er ikke noe negativt å la unge spillere få prøve seg. Det ser vi flere andre klubber i Europa også gjør, legger hun til.

Champions League-mulighet

Molde ligger før kveldens kamp på andreplass i gruppe E i Europaligaen, ett poeng bak kveldens verter, likt med FC København og to poeng foran Stuttgart.

Mauseth mener det å prioritere en mulighet til å spille i storebrorturneringen Champions League neste år er det viktigste. Dit kan klubben komme dersom de vinner årets eliteserie.

- Et seriemesterskap gir oss også muligheten til å spille Champions League neste år. Det må alle rundt prøve å forstå, det henger veldig høyt, påpeker hun.

Fortsatt sjanse for avansement

Dersom Molde skulle tape kveldens kamp mot antatt bedre motstand, har de fortsatt to hjemmekamper og en bortekamp igjen i gruppespillet. Det er kun to lag fra hver gruppe som går videre til sluttspillet.

- Molde har to hjemmekamper igjen å gjøre det på Europaligaen, så vi har fortsatt god mulighet til å gå videre selv med et tap i kveld. Vi har allerede vist oss godt frem i Europa, og lagene vi spiller mot vet hvem vi er, fortsetter supporter-lederen.

- Tror du Molde kunne hamlet opp Steua Bucuresti borte dersom de hadde stilt sitt beste lag?

- Steaua er et meget sterkt hjemmelag. Det er tøft uansett å komme ned dit, og vi må ikke glemme at de vi sender ned der er meget gode spillere. Det er også fantastisk at de unge får sjansen, avslutter Mauseth.

PS! Sønnen til NRK-programleder Viggo Johansen, Victor Johansen (18), vil høyst sannsynlig få sin debut for A-laget til Molde i kveld.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder