Evra sparket Marseille-supporter i hodet – utvist før kampstart

(Vitoria de Guimaraes - Marseille 1-0) Marseille-veteran Patrice Evra (36) klikket fullstendig etter å ha blitt hetset under oppvarmingen før kveldens Europa League-kamp borte mot portugisiske Vitoria de Guimaraes.

Sjokkerende TV-bilder viser at 36-åringen gikk til angrep på en supporter, og sparket ham i hodet. I forkant av den meget stygge episoden var det hissig stemning mellom Marseille-spillerne og flere av lagets tilreisende supportere.

Ifølge rapportene, blant annet fra franske L'Equipe, skal det ha haglet med fornærmelser fra en gruppe Marseille-supportere i en halvtimes tid mens spillerne varmet opp. Da spillerne var på vei til garderoben etter oppvarmingen oppsto det tumulter mellom flere spillere og supportere ved den ene kortlinjen.

Plutselig klikket det for Evra som utførte et høyt spark mot hodet til en supporter. Dommeren ga dermed Evra rødt kort før kampen hadde begynt. Evra skulle for øvrig starte på benken, og Marseille måtte stille med bare seks mann på innbytterbenken. Selve kampen endte med 0-1-tap etter at Boubacar Kamara også ble utvist i sluttminuttene for å ha pådratt seg to gule kort.

Marseille er nummer to i gruppa etter tapet, men er bare to poeng foran Konyaspor og Vitoria de Guimaraes, mens gruppeleder Salzburg er to foran.

Nå kan trolig Marseille vente seg en solid reaksjon fra UEFA, og Evra må regne med en lengre utestengelse utover de tre kampene han automatisk får på grunn av det røde kortet. Episoden kan minne om daværende Manchester United-spiller Eric Cantonas «kung fu-spark» mot en Crystal Palace-supporter i 1995.

Den gangen hadde Cantona allerede fått rødt kort for å ha sparket Palace-spiller Richard Shaw. Den franske stjernen ble utestengt i åtte måneder.

MEGET AMPERT: Flere tilskuere og spillere barket sammen før kampen i Portugal. Foto: Luis Vieira AP

Syv ligagull i England og Spania

Evra er den første spilleren i Europa League-historien som har fått rødt kort før kampstart.

Han i lengre tid vært utsatt for mye kritikk for sitt spill i Marseille, og har mistet plassen på venstre back til Jordan Amavi.

Evra har hatt en lang og suksessrik karriere. Han er mest kjent for tiden i Manchester United, som hentet ham fra Monaco i 2006. De siste sesongene har han spilt i Juventus, før han signerte for Marseille i januar. Han har kontrakt frem til neste sommer.

Evra har fem ligagull for Manchester United, og to ligagull for Juventus. Han har spilt 81 landskamper for Frankrike – den siste i 2016.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder