IVRIG: John Arne Riise har hatt mange prosjekter på gang etter spillerkarrieren. Foto: Tore Kristiansen VG

Landslagsspillerne om fotballagent Riise: – Skulle ikke han bli trener også?

BRATISLAVA (VG) Han ville bli trener, har prøvd seg på langrenn og skrevet bok. Nå skal John Arne Riise (37) bli fotballagent. Det blir møtt med både latter og nysgjerrighet på landslaget.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Det er jo spenstig. Han har selvfølgelig mye erfaring og vet sikkert hvordan man skal håndtere ting i slike forhandlinger. Det er ikke tvil om at han har erfaring. Det er kanskje en karriere han kan trives i, sier «Moi» Elyounoussi, som for øyeblikket står uten agentavtale.

– Kunne han vært en aktuell agent for deg?

– Nei, jeg trives godt med de jeg har rundt meg, så det er ikke aktuelt, sier Basel-spilleren med den svimlende prislappen.

Vil du vite mer? Dette er agent-nettverket bak det norske fotballandslaget

– Vanskelig å være både agent og trener

Søndag skrev Riise på Twitter at han begynner å jobbe som fotballagent for selskapet Global Finest Athletes, som representerer både toppspillere og unge talenter.

AGENT-NETTVERK: Slik ser mandagens forside av VG Sporten ut. Der kan du lese fire sider om agent-nettverket bak det norske fotballandslaget. Foto: Faksimile VG

Den tidligere Liverpool-spilleren har ikke ligget på latsiden i det siste. Etter det mislykkede Aalesund-comebacket i fjor har Riise ytret sitt ønske om å bli fotballtrener, begynt å satse på langrenn – og nylig sluppet selvbiografien «Fordeler og ulemper ved å være John Arne Riise».

Jo Inge Berget stiller spørsmål ved Riises forskjellige roller.

– Jeg vet ikke om han bare skal satse på det eller fortsette å sjonglere med alt det andre. Skulle ikke han bli trener også? Det kan bli vanskelig å være både agent og trener. Det får han styre med og gjøre det man vil, så får man håpe at det går bra, sier Berget.

Les også: Lagerbäcks Italia-stikk

Markus Henriksen begynner å le når VG spør ham om hva han tror om Riise i agentbransjen.

– Nei, det har jeg ingen kommentar til, for å være ærlig. Han har prøvd seg på ganske mye nå. Men han har vært med veldig lenge i gamet, så det kan være en stor fordel. Jeg skal ikke si så mye mer om det, sier midtbanespilleren, som sier seg «veldig fornøyd» med å ha Jim Solbakken som agent.

Se det elleville finteshowet til «Moi» som 18-åring:

– Blir spennende å se

Tore Reginiussen, som har spilt flere landskamper sammen med Riise i det norske forsvaret, har følgende å si om det siste påfunnet:

– Det er vanskelig å si. Det går sikkert bra det. Han har mange jern i ilden, mange prosjekter han holder på med. Men han kjenner fotballverdenen på godt og vondt etter lang spillerkarriere. Han kan sikkert bruke noen av erfaringene til å hjelpe andre. Det blir spennende å se hvem han får i stallen sin etter hvert.

Les også: Søderlund er huggestabben til fransk TV-kjendis

– Riise har lang erfaring med tanke på agenter og innen fotball, så kan godt hende at det er en jobb som passer John Arne bra, sier Rune Almenning Jarstein – som vokter målet mot Slovakia tirsdag og noterer seg dermed for sin A-landskamp nummer 50.

– Kommer du til å ansette ham med det første?

– Jeg har Jim (Solbakken) og er godt fornøyd med ham, smiler Jarstein.

Landslagsdebutant Pål Alexander Kirkevold har også fått med seg Riise-nyheten. Han skal enten forlenge kontrakten med danske Hobro eller finne seg ny klubb i 2018, men er allerede «opptatt» som klient hos Atta Aneke.

– Jeg har en avtale med agent, så det ville nok ikke vært aktuelt. Men han må bare ringe agenten min og få seg jobb, sier Pål Alexander Kirkevold og smiler.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder