Stig Inge Bjørnebye etter 3 seirer på 19 kamper

EXIT START: Stig Inge Bjørnebye bekrefet at han er ferdig som Start-trener i dag. Foto: Scanpix

- Det er mitt ansvar

KRISTIANSAND/OSLO (VG Nett) Stig Inge Bjørnebye (37) er ferdig som trener i Start.

Artikkelen er over 12 år gammel

Assistenttrener Bård Wiggen tar over ansvaret inntil videre. Det kom frem på pressekonferansen i Kristiansand i formiddag.

- Vi har sammen kommet frem til at arbeidsforholdet skal avsluttes. Dette har vært en ekstremt vanskelig sak, sier sports- og mediadirektør i Start, Svein Mathisen.

Han virket preget av alvoret i formiddag. Stig Inge Bjørnebye selv fremsto som langt mer avslappet. Han smilte, lo og vinket til journalistene på pressekonferansen.

- Jeg er ansvarlig for at Start ikke har tatt nok poeng. Det er mitt ansvar at vi ikke har vunnet på ti kamper. Det har antakeligvis skjedd fordi jeg ikke har gjort en god nok jobb, sier Bjørnebye selv i dag.

Også Mathisen har vurdert sin stilling det siste døgnet.

- Men etter samtaler med de rundt meg i Start, har jeg bestemt meg for å fortsette, sier han.

Ikke ferdig

- Jeg har ikke lest mange aviser i dag, men jeg har sett en overskrift. Der stor det «Bjørnebye er ferdig». Bjørnebye er ikke ferdig. Bjørnebye er sterk og klar! fastslår treneren - og sier dermed at han vil tilbake i manesjen.

Mens eks-treneren satt i møte med klubbledelsen i går kveld, satt en rekke journalister på utsiden av huset hans - i håp om en kommentar. Og selv om Start serverte pizza til pressen, stusset åpenbart Bjørnebye på episoden.

- Vi hadde en hyggelig kveld hjemme hos meg. Jeg har holdt på med dette i 20 år, men at voksne mennesker setter seg på utsiden av huset mitt og glaner inn vinduet i fire-fem timer er meget spesielt, sier han.

Press de siste ukene

Bjørnebye møtte spillergruppa i Start klokken 9. Da informerte han om avgjørelsen som er tatt.

Dette skjer etter et voldsomt trykk på partene den siste tiden. Det hele toppet seg i går, da både sponsorer, supportere og lokalavisa Fædrelandsvennen uttrykte misnøye med Bjørnebye.

Bjørnebye kom til Start fra jobben som assistenttrener for landslaget. Jobben i Kristiansand var hans første som topptrener på klubbnivå.

Han har tidligere spilt for Elverum, Strømmen, Kongsvinger, Rosenborg, Liverpool, Brøndby og Blackburn.

Solgte spillere - rykker ned?

Start har ikke vunnet en fotballkamp siden 11. juni, og ligger i øyeblikket på nest sisteplass i eliteserien.

I sommer har klubben kvittet seg med profiler som Stefan Bärlin, Alex Valencia, Marius Johnsen og David Nielsen.

- Det er ikke alle kjøpene eller salgene jeg har styrt alene. Dette er helt klassiske utfordringer i klubber som ikke er økonomisk uavhengige, sier Bjørnebye i dag.

Salgene var likevel alt annet enn populært på Sørlandet. Og stort bedre ble ikke situasjonen av at Steinar Pedersen ble plassert på tribunen - fordi han skal spille for Lillestrøm kommende sesong.

VG Nett-leser:- Med Wiggen som trener er nedrykket sikret

Satt i møter i går kveld

Start-lederne Rune Jacobsen og Harald Andersen gikk ved 18.30-tiden i går i møte med Bjørnebye i hans hjem på Gimlekollen i Kristiansand. Møteaktiviteten fortsatte også etter at Mathisen ga beskjed om pressekonferansen ved 23-tiden.

- Jeg har ingen kommentarer til dette nå. Men jeg skal garantert kommentere det senere, sa Bjørnebye til VG Nett tidligere på kvelden.

Et halvt døgn senere annonserte han altså sin egen avgang som Start-trener.

- Det har vært spekulert i pressen om at vi har lett etter en ny trener siden i sommer. Det er tull og tøys. Vi har stått last og brast med Stig Inge hele veien, sier Mathisen - men avslører også at klubben har jobbet intenst med nye trenerkandidater det siste døgnet.

- Vi har selvfølgelig sett på andre muligheter videre det siste døgnet, men vi har foreløpig konkludert med at Bård Wiggen tar over ansvaret.

Les også:- Klubben måtte gjøre noe

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder