Måtte ha politieskorte

FOTBALL

LILLESTRØM (VG) Dommer Tommy Skjerven ble midtpunkt for store bruduljer på Åråsen i går med begge lags spillere, Kanari-fansen og en fortvilet LSK-trener i fokus.

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:17

De ventet innpå en time før Skjerven kom ut av dommergarderoben og forsvant ut bakdøra til sin ventende bil. Den planlagte konfrontasjonen ble redusert til sjikane, med høylytte brøl og skjellsord mot vestlendingen.

Da hadde en rasende LSK-trener, Arne Erlandsen, for lengst prøvd å få Skjerven i tale i dommergarderoben.

- Men jeg ble ganske snart vist på dør. Han så på ansiktet mitt hva jeg mente om innsatsen hans, selv om jeg prøvde å spørre på en saklig måte, innrømmer Erlandsen, som mener at Molde nok var best, men at det var dommeren som avgjorde kampen.

I fokus

Fire episoder kom i fokus i en kamp som også ellers hadde masse avgjørelser fra dommertrioens side som skapte bråk - hovedsakelig hos Kanari-fansen.

* Først da MFK-stopper Petter Chr. Singsaas så ut til å feie ned LSKs Pål Strand innenfor 16-meteren. Straffe! skrek fansen. Skjerven var ikke enig.

* I annen omgang «scoret» Arild Sundgot det man trodde var LSKs 1-0-mål. Offside, mente kamplederne. En tvilsomt avgjørelse ifølge TV-bilder fra kampen.

* Kvarteret før slutt dømmer Tommy Skjerven straffe til Molde etter at Peter Werni har taklet Andreas Lund. Store protester, men 1-0 til gjestene. TV-bildene viser at fellingen var ulovlig.

* Men på forhånd hadde MFK-spissen dratt ballen med seg med hånda innenfor LSKs 16-meter. Lund selv innrømmer at ballen traff hånda, men mener at han ikke hadde noen fordel av det. LSK mener noe annet.

- Jeg var ikke i nærheten av å dømme for det, sier Skjerven til VG.

-Synes du selv at du påvirket resultatet av kampen?

-Ikke bevisst. Det kan ha skjedd ting jeg ikke har fått med meg, sier en ydmyk Tommy Skjerven.

Her kan du lese mer om