Debuterte som målscorer for Soton

(Wolverhampton-Southampton 1 -4 ) Claus Lundekvam har spilt 296 kamper for Southampton. I dag debuterte han som målscorer.

Southamptons norske forsvarskjempe har lenge blitt mobbet for at han aldri tegner seg på scoringslista for Premier League-klubben.

I dag satte inn 2-0-målet da Wolverhampton ble slått 4-1på Molineux. Tidligere i år sa daværende manager Gordon Strachan dette om landslagsstopperen:

- Det er helt utrolig at en spiller kan være i angrep på 2700 cornere uten å score. Claus bør få gult kort for drøying av tiden når han er med frem. Hvis man har en død kropp i straffefeltet vil ballen en gang i blant treffe den og havne i mål. Men Claus scorer aldri. Det er egentlig utrolig, sa Strachan.

James Beattie sendte gjestene opp i ledelsen i første omgang. Etter pausen var det Lundekvams tur, før Henry Camara reduserte for Wolves.

Helt på tampen av kampen kvitterte Kevin Phillips med to raske scoringer. Dermed er Wolves enda nærmere nedrykk mens Sorton fortsatt har en mulighet til å kvalifisere seg til neste års utgave av Champions League.

Manager Paul Sturrock var likevel ikke helt fornøyd med Lundekvam.

- Jeg har mobbet ham litt på trening og bare kalt ham "drakten" fordi trøya går opp, men det er ingen inni den. I dag dukket han opp og scoret, og jeg er glad på hans vegne, men han var skyldig i baklengsmålet, så jeg vil ta en prat med ham, sa manageren til PA.

PS: På landslaget scoret Lundkvam sitt hittil eneste mål for Norge mot Bosnia i oktober 2002 - forøvrig Norges 1000. mål gjennom tidene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder