Solskjær flau etter pinlig cup-exit: – Det er fortjent, det er det verste av alt

(Skeid – Sandefjord 3–0, Brattvåg – Molde 1–0 eeo.) Sandefjord brukte seks ligakamper på å sparke treneren – og to runder på å ryke ut av cupen. Også Molde røk sensasjonelt ut av cupen onsdag.

 • Jonas Wikborg

Artikkelen er over to år gammel

– Jeg er veldig skuffet, nesten sjokkert. Det er fortjent, det er det verste av alt. Hadde det ikke vært for Andreas Linde (keeper), hadde vi sluppet inn flere, sier Molde-trener Ole Gunnar Solskjær til NRK.

Han hadde akkurat sett sitt Molde bli slått ut av 2. divisjonslaget Brattvåg i den andre runden av cupen.

Daniel Stensøe ble eneste målscorer da han kranglet ballen over målstreken etter en corner på tampen av den første ekstraomgangen.

– Jeg ser at Brattvåg er like gode som oss, de er kanskje bedre. Det sier meg hvor vi ligger i landskapet. Jeg er veldig flau, og jeg beklager til dem som har tatt turen. Vi stilte med alle vi hadde, og det skal være godt nok. Men det var det ikke, sier Solskjær til NRK.

– Skal ikke være mulig

Det er Brattvågs andre cupbombe på tre sesonger. For to år siden slo de ut Aalesund. På den andre siden må Ole Gunnar Solskjær og hans mannskap helt og holdent konsentrere seg om Eliteserien.

– Skal det være mulig, Kjetil Rekdal?

– Nei, det skal jo ikke det. Men når 2. divisjonslag møter eliteserielag, så skjer det jevnt og trutt. Cupen i Norge er spesiell, og over en tiårsperiode er det sjeldent at et lag ikke har røket, sier han til VG.

Eurosport-eksperten fulgte ekstra godt med på Brattvågen-kampen ettersom hans egen sønn, Niklas, spiller på laget.

– Jeg visste at Brattvåg var et bra lag, og at de kunne skape trøbbel for Molde. Det samme med Skeid mot Sandefjord, sier Rekdal.

Pinlig Sandefjord-exit

Skeid sørget også for at et eliteserielag må følge resten av cupen fra sidelinjen. Sandefjord tapte 0–3 på Nordre Åsen for laget som har Tom Nordlie som trener.

Tromsø i trøbbel: Følg ekstraomgangene her!

les også

Bohinens oppgjør med Sandefjord-kritikerne: – Sitter på gjerdet og synser uten å vite hva som foregår

Halvveis i førsteomgang stusset Ayoub Aleesami ballen over en utrusende Ingvar Jónsson i Sandefjord-buret, og 22-åringen, for øvrig lillebroren til landslagsaktuelle Haitam, kunne juble for scoring.

Rødt kort

Et tamt Sandefjord gjorde to bytter til pause, og med Håvard Storbæk og Flamur Kastrati inne på banen så bortelaget mye friskere ut. Da var ekstra dumt for hvalfangerne at Jónsson forhindret nok et Skeid-mål på kontring ved å bruke hendene utenfor sekstenmeteren.

les også

Magnus Powell ferdig i Sandefjord: – Kjemien ikke helt på topp

Rødt kort, og selv om reservekeeper Eirik Holmen Johansen entret banen uten at noen gikk ut (det tok ett minutt før Sandefjord tilsynelatende skjønte at noen måtte byttes ut), måtte bortelaget avslutte kampen med 10 mann den siste halvtimen.

Det utnyttet Skeid seg av. Mustafa Hassam Ahmad kontret inn 2–0, Mesüt Can prikket en straffe i krysset til 3–0–og Skeid er videre til cupens tredje runde på bekostning av Tom Nordlies gamleklubb Sandefjord.

Cupresultater med eliteserielag involvert: Arendal–Start 0–3, Bergsøy–Kristiansund 0–6, Brattvåg–Molde 1-0, Fredrikstad–Odd 1–3, Harstad–Bodø/Glimt 2–5, Lysekloster–Haugesund 1–2, Skeid–Sandefjord 3-0, Sotra–Brann 0–4, Steinkjer–Rosenborg 0–5, Valdres–Strømsgodset 1–3, Ørn Horten–Sarpsborg 0–6, Senja–Tromsø 0–1 eeo.

PS: Vålerenga og Ranheim gikk videre tirsdag, mens Lillestrøm (møter Lørenskog) og Stabæk (møter Moss) spiller torsdag. Tredje runde spilles om én uke, den 9. mai.

Mer om

 1. Fotball-NM
 2. Sandefjord Fotball

Flere artikler

 1. Eksperter kan nær garantere ny cupbombe – tror Vålerenga frykter Skeid

 2. Slik spilles 3. runde i cupen: Brattvåg møter Rosenborg

 3. Nordlie slår tilbake mot anklager om usportslighet: – Fullstendig feil

 4. Mannefall for eliteserielagene i cupens 3. runde: – Det er krise

 5. Kommentator: – Noe er alvorlig galt med Molde

Fra andre aviser

 1. Tom Nordlie detonerte cupbomben

  Aftenposten
 2. Rosenborg mot Rørvik i 1. runde i cupen

  Fædrelandsvennen
 3. Storlagene slet tungt: Nytt eliteserielag på hodet ut av cupen

  Aftenposten
 4. Slik spilles 2. runde i cupen

  Aftenposten
 5. Slik spilles 2. runde i cupen

  Bergens Tidende
 6. Storlagene slet tungt: Nytt eliteserielag på hodet ut av cupen

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no