Sarpsborg-ordføreren i ekstase: – Det er nesten naturstridig

Ordfører Sindre Martinsen-Evje (36) mener bragden Sarpsborg 08 leverte mot Genk er noe av det største som har skjedd i byen.

– Det må være noe av det største som har skjedd i denne byen! Jeg kommer i alle fall ikke på noe i nyere historie som matcher dette her, sier en særdeles entusiastisk ordfører til VG etter at Sarpsborg 08 slo stjernegalleriet til Genk 3–1 torsdag kveld.

les også

Drillo om Sarpsborg-bragd: – Det verste er at det er helt fortjent

7885 tilskuere sørget for å lage en magisk stemning rundt historiens første hjemmekamp i Europaligaen for Sarpsborg. På slutten, på stillingen 3–1, reiste hele stadion seg og sang med.

Ordfører Martinsen-Evje var selvsagt på plass på stadion.

– Jeg har nesten ikke stemme igjen. Dette er så stort. Det tar helt av. Nå tror jeg at jeg svever bortover her, sier han til VG.

I EKSTASE: Sarpsborg-ordfører Sindre Martinsen Evje var selvsagt på plass på Sarpsborg stadion torsdag kveld. Foto: Thomas Andreassen

– Uten sidestykke

Han er ordfører for en kommune som har drøyt 55.000 innbyggere. Byens fotballstolthet ble stiftet så sent som i 2008.

I år spiser de kirsebær med de største klubbene i Europa.

– Sarpsborg er en arbeiderby, og en by som er ganske liten i den store europeiske sammenheng. Det klubben har gjort nå er nesten helt uten sidestykke. Det er nesten naturstridig at en klubb som Sarpsborg – basert på frivillighet og godhet – hevder seg blant de store kapitalistene ute i Europa, sier Sarpsborg-ordføreren.

Han fremstår rørt i samtalen med VG.

– Det er magisk! Hva skal jeg si? Hårene reiser seg på armene og det er vanskelig å ikke bli rørt eller felle noen gledestårer i slike øyeblikk, sier han.

les også

Steffen Iversen: – Rosenborg skulle ikke vært i Europa League

Genks norske stjerne Sander Berge måtte reise hjem med tap. I returen gir ham ikke Sarpsborg en sjanse:

Fantastisk reklame

Dessuten er overbevist om at Sarpsborg 08s prestasjon er gull verdt for byen.

– Det gjør noe med sarpingers stolthet, mener han.

Danske Patrick Mortsen scoret to mål for Sarpsborg:

I tillegg tror han byens fotballstolthet skaffer byen reklame man knapt kunne drømt om.

– Dette betyr utrolig mye for byen. Det skaffer reklame/publisitet som er helt ubetalelig for oss. Det setter oss på kartet både i Norge og i Europa, sier Sindre Martinsen-Evje.

På Twitter minner TV 2-ekspert Jesper Mathisen om at seiere som Sarpsborg 08 opplevde torsdag kveld, kan være med på å videreutvikle klubben.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder