Tror Rosenborg er redde: - De er ikke gode for tiden

NADDERUD (VG) (Stabæk-Brann 1–2) Henning Bergs Stabæk-gutter rystet et gulljagende Brann. Men så slo kraftduoen Daniel Braaten og Henrik Kjelsrud Johansen til for Brann - før Daouda Bamba avgjorde for bergenserne.

Avstanden opp til serieleder Rosenborg før lagene møtes på Brann Stadion kommende søndag er dermed bare to poeng.

– Vi skal knuse dem i Bergen, sier en offensiv Gilbert Koomson til VG.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Har du en beskjed til Rosenborg?

– De bør være klare, for det er vi, avslutter han.

– Skjelver Rosenborg i buksene nå?

– Ja, det tror jeg. De er ikke gode for tiden, svarer Branns målscorer Henrik Kjelsrud Johansen.

– Vi skal lage til en skikkelig fest i Bergen neste helg. Nå må vi gå for det, det er alltid mulig. Vi slo de på Lerkendal, og kan selvfølgelig slå de igjen, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til VG.

Brann Stadion, som i år har mindre kapasitet grunnet ombygging er utsolgt allerede en uke før kampen, og trener Nilsen spøkte med at de kunne fylt Maracana til det som nå blir en seriefinale i gullkampen.

Drama på banen

Mens gult løv dalte ned over den grønne Nadderud-matta søndag kveld, leverte Stabæk og Brann et herlig høstdrama i flomlyset i Bærum.

Brann var på godt norsk griseheldige som tok pause med 0-0 på tavla. Stabæks unggutter, som kjemper en desperat kamp for å overleve i Eliteserien, kjørte på fremover og var friske, men Franck Boli misset da han fikk sjansen fra straffemerket.

I annen omgang løp samme mann Stabæk i ledelsen, etter herlige forarbeid av Moussa Njie, og alt pekte mot hjemmeseier. Men Braaten og Kjelsrud Johansen fikk «brøytet» inn utligningen, og etter det endret kampen karakter. Brann så sterkere og sterkere ut.

Og 2–1-målet var regelrett utspilling. Fredrik Haugen fant Kristoffer Barmen med en lur stikker, før ballen ble servert til Daouda Bamba foran mål.

– Vi kommer ut som et annet lag etter pause, det sier ganske mye om moralen vår, og forklarer hvorfor vi er der vi er, forklarer målscorer Kjelsrud Johansen.

les også

Rosenborg tapte poeng igjen: – Ikke Rosenborg-standard

Her var det Lars Arne Nilsens «menn» mot Henning Bergs «gutter». Selv om det ikke alltid så sånn ut. Brann-treneren overrasket med både Daniel Braaten (36) og Henrik Kjelsrud Johansen (25) fra start, og mønstret en startellever med en snittalder på 26,8.

Henning Bergs satset på en midtbanekvartett med en snittalder på 20,3, og en ellever som snittet på 23,3.

Men dette var en kamp Stabæk burde avgjort i første omgang. Franck Bolis straffemiss i første omgang er nevnt, mens midtbaneduoen Tobias Børkeeiet og Emil Bohinen hadde hver sin kjempesjanse.

I tillegg viste John Hou Sæter frem en lekker volley som Brann-keeper Markus Olsen Pettersen såvidt – og mesterlig – fikk avverget.

Spesielt den første halvtimen var Henning Bergs gutter gode. Brann skapte ingenting før Kristoffer Barmen fikk en ålreit skuddmulighet etter 40 minutter.

Mulig Wormgoor-skade

Det som derimot er dårlige nyheter for Brann er at Vito Wormgoor på Eurosport forteller at han har smerter i ribbeina, og det muligens kan være et brudd.

Det gjør vondt å snakke, forklarte han på sendingen.

I den kampen må de også klare seg uten Fredrik Haugen. Han fikk et tidlig gult kort mot Stabæk, og er suspendert neste helg.

– Ja, det er veldig «bittersweet» her og nå. Utrolig billig av dommeren å gi den til meg så tidlig.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2511863931841
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder