Joshua King-show mot Chelsea - ga håndsrekning til Solskjær

(Bournemouth - Chelsea 4–0) Med to nydelige scoringer og en presis målgivende, var Joshua King kampens store spiller da Bournemouth senket Chelsea - og ga Manchester United en real håndsrekning i kampen om Champions League-plassene.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Vi spilte utmerket fotball i andre omgang. Vi kontret perfekt, traff på pasningene og var effektive foran mål. Den andre omgangen er en av våre beste prestasjoner, og dette er nok den viktigste seieren for oss denne sesongen, etter en tøff periode, sier King til rettighetshaveren, vist på TV 2.

Like etter pause var David Brooks fri i Chelsea-feltet og så etter lagkamerater. Frem stormet Joshua King, Brooks spilte tilbake - og nordmannen banket inn Bournemouths ledermål hjemme mot Chelsea.

Og duoen Brooks-King var ikke ferdige. King vant ballen på midtbanen, spilte til Brooks og fikk ballen tilbake.

les også

Liverpool snytt for straffe da de tapte poeng mot Leicester

Med en perfekt vektet pasning, fant King sin rekkekamerat på vei frem, og Brooks var iskald da han fintet skudd og satte ballen under Kepa Arrizabalaga.

King ville mer. Da Junior Stanislas ble spilt gjennom på løp og fant King med en uselvisk pasning, kunne Romsås-gutten iskaldt bredside ballen i mål til sin andre scoring, hans åttende for sesongen.

Seieren var sikret, selv før Charlie Daniels stanget inn 4–0-målet fem minutter på overtid. Bournemouth ligger midt på tabellen, og har Europa League-plass innen rekkevidde med kveldens seier.

– Dette er en av de beste seirene mine, konstaterer Bournemouth-sjef Eddie Howe.

Men resultatet er kanskje minst like viktig for Manchester United og Ole Gunnar Solskjær. Det betyr nemlig at Chelsea misbrukte muligheten til å øke luken i kampen om den viktige fjerdeplassen, og samtidig gikk de på sitt største ligatap på 22 år.

les også

Her er Norges beste menn de siste 10 årene

I stedet for å være fem poeng foran, som de ville vært med seier, er det nå kun to som skiller Solskjær fra fjerdeplassen - til tross for hans første poengtap som manager mot Burnley tirsdag kveld.

Dermed begynner det å nærme seg krise for Chelsea - mye takket være en viss nordmann.

PS! Southampton spilte 1–1 mot Crystal Palace. Wilfried Zaha scoret og ble utvist, mens James Ward-Prowse scoret hjemmelagets mål.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder