GOD START: Paul Pogba og Ole Gunnar Solskjær feirer etter seieren over Huddersfield. Foto: JASON CAIRNDUFF / X03805

Superstjernene reddet Solskjærs hjemmedebut: – Jeg er veldig fornøyd

MANCHESTER (VG) (Manchester United – Huddersfield 3–1) I sin første hjemmekamp som United-trener fikk Ole Gunnar Solskjær (45) for alvor kjenne på hvor godt det kan være å ha spillere i verdensklasse på laget når det lugger litt.

– Jeg er ikke vant til dette ennå. Det er en stor ære å lede dette laget ut. Jeg har vært kaptein i noen kamper, men dette var helt annerledes, sier Solskjær til BBC etter managerdebuten på Old Trafford.

Han fikk en heltemottagelse på Drømmenes Teater.

Og da en lite overbevisende forestilling var i ferd med å bli trøblete for Solskjærs menn, sto lagets to største stjerner frem i hver sin ende av banen.

Det spanske keeperfenomenet David de Gea leverte først en helt vanvittig redning som hindret Huddersfields Laurent Depoitre i å utligne etter en drøy times spill.

– Et øyeblikk som definerte hele kampen. En av de beste redninger jeg har sett, sier Solskjær i et intervju vist på TV 2.

les også

Drømmejul for Liverpool – ny gavepakke fra Manchester City

Så, bare to minutter senere, markerte Paul Pogba seg – for første gang. Premier League-historiens dyreste spiller, som stort sett enten underpresterte eller ble vraket under José Mourinho, banket inn det beroligende 2–0-målet med en sylskarp avslutning via stolpen, etter at Juan Mata hadde stått for det meste av forarbeidet.

Franskmannens andre scoring var av det spektakulære slaget: Fra 20–25 meter hamret han, på oppfordring fra Old Trafford-publikumet, ballen i nettet – og mottok hyllesten fra nesten 75.000 tilskuere.

– Jeg er veldig fornøyd med ham i dag. Jeg er veldig fornøyd med hele laget, sier Ole Gunnar Solskjær.

Solskjær mener Pogba er den samme typen som da han trente franskmannen på reservelaget frem til 2011.

– Han er den samme. Han elsker fotball, han elsker å gå i angrep, han har et stort smil, jeg har nytt å jobbe med han i en uke, sier manageren.

Treg start

Ti år og nesten fem måneder etter at han, i en «testimonial»-kamp mot Espanyol, ble takket av som Manchester United-spiller på Old Trafford, var Ole Gunnar Solskjær andre juledag 2018 tilbake i hovedrollen på sin gamle storstue, nå som manager.

Nordmannen kom ikke ut foran publikum før like før kampstart, og ble mottatt med en enorm hyllest.

les også

Slik skiller Solskjær seg fra forgjengerne

Til tross for en laber start skulle det ikke ta for lang tid før Solskjær, som sammen med assistent Mike Phelan byttet på å stå ved sidelinjen og gestikulere til spillerne, fikk feire sitt første hjemmemål. Marcus Rashfords corner ble stusset videre av Victor Lindelöf til bakerste stolpe, der Nemanja Matic enkelt kunne dytte vertene i ledelsen.

les også

Engelsk avis: Solskjær får kjempebonus for Champions League-plass

Mye ball

I minuttene etter åpningsmålet lignet United glimtvis mer på det entusiastiske, frittflytende angrepslaget som Solskjær har snakket så mye om siden han tok over jobben: Offensive backer, en god Lindelöf bak og en gnistrende Rashford foran skapte noen fine angrep før pause.

Men selv om Solskjærs menn totaldominerte ballbesittelsen – rundt 75 prosent – og virket å ha god kontroll på Huddersfield, var det et stykke unna festfotballen fra Sir Alex Fergusons dager eller den som ble servert i Cardiff lørdag kveld. Solskjærs mentor var på plass på Old Trafford.

– Vi drømte om en bedre kamp, men tre mål var nok, sier Solskjær.

– Jeg er ikke sikker på om dette var et fortjent tap. Vi spilte veldig bra, sier Huddersfield-manager David Wagner etter klubbens sjette strake tap i Premier League.

les også

Solskjær må kontrollere følelsene: – Det blir ikke lett

Det eneste han trolig vil irritere seg over, er at de heller ikke denne gangen klarte å holde buret rent. To minutter før slutt scoret danske Mathias «Zanka» Jørgensen et trøstemål.

– Vi ville ha en kamp uten baklengs, men må få til det neste gang i stedet, sier Solskjær som har 8–2 i målforskjell i sin drømmestart som United-manager.

Manchester United møter nå Bournemouth hjemme 30. desember og Newcastle borte 2. januar. Avstanden opp til Arsenal og Chelsea er fem poeng før de to London-klubbene spiller senere onsdag.

– De to kampene blir svært viktige for oss. Nå må vi restituere, spise og drikke godt og få hodene på plass. Dette var en dag full av følelser, mener Solskjær.

Han håper nå på at både Anthony Martial og Romelu Lukaku er tilbake på Old Trafford søndag. Manageren utelukker heller ikke at Alexis Sánchez er tilbake da.

– Vi satte opp laget annerledes enn vi normalt ville gjort. Så det vil være bra å få dem tilbake.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder