Solskjær forvandlet Manchester United: – Veldig, veldig tilfredsstillende

CARDIFF (VG) (Cardiff-Manchester United 1–5) Manchester United scoret fem i Ole Gunnar Solskjærs (45) første kamp som manager for laget. Sist gang det skjedde i ligaen var i avskjedskampen til Sir Alex Ferguson i 2013.

– Det er veldig, veldig tilfredsstillende. Det er fantastisk artig. Det er veldig gode fotballspillere, og de som har gjort jobben. Det er jeg som får rosen – men det er de som fortjener det, sier Solskjær til VG.

«Right here, right now» blåste ut av høyttaleranlegget på Cardiff City Stadium da han så lagene entre gressmatten i Wales’ hovedstad. Med fire ord oppsummerte Fatboy Slim-låten fra 1998 hva lørdagskvelden handlet om for Solskjær og hans nykomponerte Manchester United-lag.

Det var her og nå det gjaldt, noe Rashford tidlig forsto. Bare tre minutter gikk det før den 21 år gamle spissen skrittet opp og banket et frispark i mål fra drøyt 20 meter.

På sidelinjen knyttet Solskjær neven og jublet for drømmestartens faktum, mens «Oleeee, Ole, Ole, Ole – Oleeee, Oleee» kom høylytt fra de mange tusen tilreisende United-supporterne.

–Jeg blir stolt. Jeg er glad på supporternes vegne. Det er en lang vei tilbake til Manchester. Nå kan de kose seg, sier Solskjær.

Stjerner i fri utfoldelse

Før halvtimen var spilt økte Ander Herrera til 2–0 med et skudd via en Cardiff-forsvarer som resulterte i et kremmerhus av en scoring, assistert av en tilsynelatende revitalisert Paul Pogba.

Etter å ha vært benket de fire siste kampene under sparkede José Mourinho, var den franske verdensmesteren hentet inn i varmen igjen av Solskjær.

les også

Manchester City sjokkert av Crystal Palace på hjemmebane – drømmetreff av Townsend

Konsentrert, spillesugen og med høy kvalitet bidro Pogba til et dynamisk og velfungerende United-mannskap som fikk supporterne til å skrike av glede i borteseksjonen.

At Victor Camarasa reduserte på straffe gjorde lite, for rett før pause danset Anthony Martial seg gjennom Cardiff-forsvaret og plasserte inn 3–1 etter kampens vakreste angrep.

Så du Solskjær fikk salen til å le?

Et forvandlet United

Etter kampen ble Solskjær lovprist av britiske eksperter her i Wales og på engelsk TV – deriblant av Manchester United-legenden Wayne Rooney.

– Måten de flyttet ballen på, og selvtilliten de har fått ... det er et massivt resultat, og forhåpentligvis kan de forsette i samme spor, sier han i studiosendingen til BT Sport.

Grunnen til hyllesten skyldtes den tydelige forskjellen fra Mourinho-tiden, hvor det virket som mange av de største profilene løp rundt med tvangstrøyer – uten evnen til å utfolde seg på banen.

I Solskjærs første kamp fremsto laget annerledes. Ungguttene Martial, Pogba, Rashford og Jesse Lingard så ut som de koste seg, og kombinerte seg imellom med kvalitet, finesse og effektivitet gjentatte ganger.

– Han ønsker at vi skal angripe med ballen og alltid se etter rom. Dette var bare starten. Vi kommer til å utvikle oss og bli bedre, sier målscorer Rashford til BT Sport.

Tok innpå Chelsea

Etter 59 minutter både skaffet og satte også sistnevnte et straffespark i mål. Like før slutt scoret Lingard sitt andre etter å ha blitt spilt fri av Pogba.

Noe som gjorde at Solskjær kunne glise for 5–1-seier i debuten.

– Hva sa du til spillerne etter kampen?

– Jeg sa at: «Det er sånn et Manchester United-lag skal fremstå.» Det er kjempeartig, sier Solskjær til VG.

Cardiff hadde noen muligheter i andre omgang, men uten å overliste David de Gea.

Etter Chelseas tap for Leicester, har Solskjærs United nå allerede hentet tre av 11 poeng i jakten på den Champions League-kvalifiserende 4. plassen. Neste motstander er Huddersfield på Old Trafford 2. juledag.

Se Arne Scheie ta av i studio:

Premier League

SVUTMP
1Liverpool12111028101834
2Leicester City128222982126
3Chelsea1282227171026
4Manchester City1281335132225
5Sheffield United12453139417
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder