Stjernene tok tårevått farvel med Astori

Tusenvis av supportere og en rekke fotballvenner, som Gianluigi Buffon og Giorgio Chiellini, fulgte torsdag Davide Astori til graven.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det skapte sjokkbølger i fotballverdenen da den 31 år gamle Fiorentina-kapteinen søndag ble funnet død på sitt hotellrom, kun timer før hans lag skulle møte Udinese på bortebane.

Obduksjonen viste at han sannsynligvis døde av hjerteinfarkt, ifølge det italienske nyhetsbyrået ANSA.

Torsdag ble han gravlagt fra kirken Basilica de Santa Croce i Firenze, Fiorentinas hjemby.

Saken fortsetter under videoen av Fiorentinas farvel med sin kaptein.

En rekke fotballprofiler, og tusenvis av Firorentina-supportere, var på plass for å ta et siste farvel med sin kollega og lagkamerat, deriblant landslagskollegene Gianluigi Buffon og Giorgio Chiellini.

Onsdag kveld spilte de Champions League-fotball mot Tottenham i London. Etter 2–1-seieren var Juventus’ Chiellini åpen om hvor tung de siste dagene har vært.

– Jeg har grått mye. Jeg har alltid trodd på ham, for han var en fantastisk spiller. Det har vært vanskelig, for vi har vært nødt til å tenke på denne kampen. Han vil alltid være i våre hjerter, sa han ifølge danske BT.

Alle Serie A-kampene ble søndag utsatt, og denne uken ble det holdt ett minutts stillhet for Astori i Champions League- og Europa League-kampene.

– Du er en av de beste jeg noensinne fikk møte i sportsverden. Hvil i fred. Gigi, skrev Buffon på sin Instagram-profil søndag.

Da Astoris kiste ankom utenfor kirken ble alle de fremmøtte stille, ifølge The Telegraph. Deretter begynte de å synge «grande capitano» (store kaptein).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder