ETTERTRAKTET: Mohamed Elyounoussi (t.v.), her sammen med landslagets assistenttrener Per Joar Hansen, har grunn til å smile: Han skal være ønsket av flere europeiske toppklubber. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Premier League-klubb kjemper om «Moi»

Leicester, som vant Premier League i 2016, er blant favorittene til å sikre seg den ettertraktede nordmannen Mohamed «Moi» Elyounoussi (23).

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Etter det VG erfarer, er det for øyeblikket to klubber som leder an i kampen om å sikre seg Norges kantspiller: Leicester, den sensasjonelle Premier League-mesteren fra 2016, og den tyske Bundesliga-klubben Bayer Leverkusen.

les også

«Moi» herjet vilt foran storklubber: – Kan bli aktivitet i sommer

Ifølge VGs opplysninger har minst én av disse klubbene ha lagt inn et formelt bud på Elyounoussi. Forventningen er at han kommer til å forlate Basel i sommer.

Engelskmennene skal ha pekt ut Elyounoussi som erstatter for Manchester City-aktuelle Riyad Mahrez, mens Bayer Leverkusen skal være ute etter å finne noen som kan ta plassen til det Chelsea- og Tottenham-jaktede stortalentet Leon Bailey (20).

les også

«Moi» kobles til Arsenal: – Han er het nå

Sveitsiske Basel skal, etter det VG får opplyst, ha satt en pris på rundt 20 millioner euro for Elyounoussi. Det tilsvarer rundt 190 millioner kroner. Skulle han bli solgt for denne summen, vil han bli tidenes dyreste norske fotballspiller foran Tore André Flo (rundt 165 millioner kroner i 2000).

Det er grunn til å tro at flere klubber vil melde seg på i kampen om «Moi» de neste dagene og ukene. Etter det VG kjenner til, er det stor interesse for nordmannen blant andre engelske (Huddersfield) og tyske klubber (Wolfsburg og Borussia Dortmund), men også i Italia (Fiorentina).

VG har vært i kontakt med presseavdelingen i FC Basel i et forsøk på å et intervju med sportsdirektør Marco Streller, men fikk som svar at han «ønsker ikke å snakke om Elyounoussi akkurat nå».

Mohamed Elyounoussi sier til VG at han ikke ønsker å kommentere saken.

– Jeg tror det kan bli aktivitet i sommer, sa han i mai.

Det norske vingen leverte flest målpoeng av alle spillere i den sveitsiske ligaen denne sesongen med 26: 11 mål og 15 målgivende pasninger. Han har ikke minst utmerket seg med to mål og to assist i Champions League, inkludert en oppsiktsvekkende prestasjon i åttedelsfinalen mot Manchester City.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder