England brøt «straffeforbannelsen» – møter Sverige i kvartfinalen

MOSKVA/OSLO (Colombia–England 1–1, 3–4 på straffer) Det måtte straffer til for å avgjøre Sveriges motstander i VM-kvartfinalen etter at Colombia utlignet på overtid. Og så skjedde det omsider – England klarte å vinne en straffesparkkonkurranse i et verdensmesterskap.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Fantastisk! Og jeg synes vi fortjente det. Vi spilte så bra i 90 minutter. Vi viste styrke da vi kom tilbake etter den enorme skuffelsen, og holdt hodet kaldt, oppsummerer England-sjef Gareth Southgate til ITV.

– Jeg skulle gjerne hatt en uke til å nyte dette, men vi skal møte Sverige. De har vi en dårlig statistikk mot. De er godt organiserte, og det blir en virkelig vanskelig kamp, sier Southgate på pressekonferansen.

– Jeg var helt rolig til Eric (hadde) scoret. Det var helt herlig å feire det i armene til resten av støtteapparatet, legger han til.

les også

Den engelske genistreken

– Dette er øyeblikkene der man virkelig ser resultatene av alt det harde arbeidet. Jeg er så stolt over guttene, og støtteapparatet. Det er en stor kveld for England, stråler kaptein Harry Kane.

24-åringen bærer mye av ansvaret på sine skuldre. Han ledet an, og scoret på straffe i både ordinær tid og straffesparkkonkurransen.

Straffesparkkonkurransen ble et herlig drama.

Radamel Falcao ga Colombia en herlig start da han banket ballen midt i målet. Så var det kaptein-kollega Kane sin tur, og han plasserte den lavt til høyre for keeper.

Juan Cuadrado var like kald fra krittet, og keeper Jordan Pickford var sjanseløs. Marcus Rashford, byttet inn rett før straffesparkene, ordnet 2–2.

AVGJØRELSEN: David Ospina slipper inn straffen til Eric Dier, og England er klar for kvartfinalen. Foto: Matthias Schrader / TT NYHETSBYRÅN

Luis Muriel ventet til Pickford kastet seg, og ordnet 3–2. Så kom den første missen da David Ospina på herlig vis kastet seg mot sin venstre stolpe og stoppet skuddet fra Jordan Henderson.

Det luktet England-trøbbel lang, lang vei i Moskva.

Men Mateus Uribe fulgte opp med å dundre ballen i tverrliggeren og ned foran streken.

Kieran Trippier ordnet utligning på sikkert vis, og deretter reddet Pickford straffen til Carlos Bacca.

Eric Dier kunne avgjøre det hele med scoring, og Tottenhams midtbaneanker skjøt ballen lavt til høyre for keeper. Ospina gikk riktig vei og fikk høyrehansken så vidt på ballen, men det var ikke nok til å hindre scoring.

– Det var en nervepirrende straffe. Jeg har egentlig aldri vært i en slik situasjon, men følte jeg måtte score fordi jeg misset en heading på slutten. Jeg er så takknemlig, sier Dier ifølge BBC.

England har drillet straffer i flere måneder

De engelske spillerne feiret som gale. En av de tyngste børene som har herjet hele den fotballgale nasjonen siden VM-gullet i 1966, er nå borte.

– Det er en herlig kveld når man vinner en straffesparkkonkurranse. Ideelt burde vi kommet oss videre uten straffespark, men vi gleder oss på vegne av fansen og hele nasjonen. Dette gir oss selvtillit før Sverige-kampen, sier keeperhelten Pickford til BBC.

– Sverige er et lag vi har dårlig statistikk mot. Vi har undervurdert dem i årevis, sier Southgate.

Før møtet med Colombia hadde England vært igjennom tre straffesparkkonkurranser i VM, og tapt alle.

I 1990 røk de ut mot Vest-Tyskland i semifinalen, i 1998 var Argentina bedre fra 11-meteren i kvartfinalen, og i 2006 ble Portugal for sterke etter at Frank Lampard, Steven Gerrard og Jamie Carragher bommet.

I tillegg har England tapt de tre siste straffesparkkonkurransene i EM ... Blant annet huskes nåværende England-sjef Southgate for sin skjebnesvangre miss mot Tyskland i EM-semifinalen på hjemmebane i 1996.

Første ekstraomgang var kjedelig og passiv fra begge lag. Falcao headet utenfor fra brukbar posisjon – under et tungt press fra Harry Maguire.

Tidlig i andre ekstraomgang fikk innbytter Jamie Vardy en stor sjanse, men ble korrekt vinket av for offside.

Danny Rose, også han byttet inn på tampen, var farlig frempå med en avslutning fra skrått hold som suste utenfor stolpen i det lengste hjørnet. Så headet en upresset Eric Dier over fra glimrende posisjon etter en corner.

Det ebbet ut til straffesparkkonkurranse

les også

Unnskyld, Sverige

Iskald Kane-straffe ordnet ledelse

Det var et straffespark i ordinær tid som lenge så ut til å sende England til kvartfinalen. Det var det viktigste engelske sparket på ballen på mange år da Kane gjorde seg klar fra 11 meter. Colombianske protester gjorde at han måtte vente lenge, men Tottenham-spissen var iskald og sendte ballen midt i mål, hans femte VM-mål og det tredje på straffe.

TOPPSCORER: Harry Kane jubler etter å ha scoret på straffesparket før timen var spilt i Moskva. 24-åringen står med seks mål i VM så langt. Foto: JOHN SIBLEY / X03811

Et par minutter tidligere ble han revet ned inne i feltet av Carlos Sánchez. Gult kort og straffespark ble resultatet.

Kane satte ballen iskaldt og behersket midt i målet, mens keeper Ospina gikk til høyre.

I ganske nøyaktig 35 minutter svevde de engelske supporterne på en sky, men så ble det trøbbel igjen.

les også

Sveriges VM-helt fullroser Åge Hareide: – En ære å få jobbe med ham

Det satt langt, langt inne. Colombia jaktet fortvilet på utligning, men Cuadrado blåste et skudd fra meget god posisjon utenfor etter 81 minutter.

Det ble lagt til fem minutter, og da to minutter var unnagjort banket innbytter
Mateus Uribe til fra 30 meters hold – Pickford vartet opp med en herlig redning og fikk slått ballen til corner.

Cuadrado løftet hjørnesparket inn i feltet. Colombia-stopper Yerry Mina oste vilje og kraft da han knuste Harry Maguire i luften, headet mot målet. Ballen gikk via bakken og hodet til Trippier før den endte i nettmaskene.

Minas tredje scoring i mesterskapet var et faktum, og Barcelona-reserven kommer til å bli ettertraktet de kommende ukene.

TRE VM-MÅL: Yerry Mina jubler etter å ha utlignet To minutter og 32 sekunder på overtid. Foto: Ricardo Mazalan / TT NYHETSBYRÅN

les også

Sirkus England er over – inntil videre

Da eksploderte det blant de colombianske supporterne som tålmodig hadde herjet blant de 44.000 på Spartak stadion.

Frem til utligningen var de ute banen mest opptatt av å krangle. Wilmar Barrios var ikke langt unna et rødt kort da han skallet Jordan Henderson i brystet før pause. Liverpool-spilleren gikk noe teatralsk over ende, og Barrios slapp med det gule.

Etter pause var det en rekke småepisoder, og etter at Kane fikk straffe i en duell med Carlos Sánchez tok det fullstendig av.

Colombia hadde lite å by på fremover på banen, og savnet tydelig stjernen James Rodriguez som ikke ble skadefri i tide til å rekke kampen. Men likevel kom sluttspurten som sikret ekstraomganger og straffespark.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder