SLÅTT TIL BLODS: Luis Enrique fikk albuen til Mauro Tassotti i nesen. Til høyre Fernano Hierro. Foto: Scanpix

Dette vil Spania hevne

Luis Enrique krever vendetta

NEUSTIFT (VG Nett) Slik så det ut sist gang Spania møtte Italia i et mesterskap. «Offeret» Luis Enrique (38) vil ha blodhevn.

  • Eirik Borud
Publisert:


Den tidligere Spania-profilen var med å tape 2-1 for italienerne i kvartfinalen i USA-VM for 14 år siden. Kampen huskes imidlertid ikke bare for resultatet.

For da italieneren Mauro Tassotti underveis i oppgjøret skulle markere Enrique inne i 16-meteren, valgte han like godt å smelle albuen i spanjolens ansikt. Blodet rant fra den daværende Barcelona-stjernens nese.

- Vendetta, vendetta, sa Enrique på en pressekonferanse denne uken, da han ble presentert som ny trener for Barcelonas B-lag.

Håper på festfotball

NESEBLOD: Luis Enrique fikk et blodig møte med Mauro Tassotti. Foto: Scanpix

Dommeren så ikke hva som skjedde, og Tassotti fikk spille videre. I ettertid ble han likevel straffet med åtte kampers karantene - noe som resulterte i karrierepunktum på landslaget.
Enriques krav om blodhevn ble sagt med et smil om munnen.

- Jeg har ikke noe imot han (Tassotti). Det som skjedde, skjedde for 14 år siden. Herregud, vi er mye eldre nå. Jeg er positiv og ser framover, sier han.

Men ønsket om at Spania endelig skal slå tilbake resultatmessig, er helt reelt.

- Italia er et av verdens beste lag. Jeg hadde likt om vi eliminerte dem i kvartfinalen på en tydelig og bestemt måte, med stor fotball og med minneverdige mål, sier han i intervjuet som er publiserte i den spanske avisen Marca.

- Veldig, veldig overbevisende

Enrique, som la opp i 2004, drømmer om at David Villa, som i likhet med ham selv har en fortid i Sporting de Gijon, skal avgjøre kampen.

- Jeg hadde likt at en spiller som David Villa tok hevn for oss. Han viser et høyt fotballnivå, sier fotballpensjonisten, som banket inn 73 mål på 207 kamper for Barcelona fra 1996 til 2004.

Les videre under bildet!

FLYTTER FAVORITTSTEMPEL: Luis Aragones mener Italia er favoritten i morgen kveld. Foto: AFP


Han mener å se et Spania-lag som er fysisk sterkere enn noen gang.

- Folk er ofte veldig slitne i finalene. Dette året ser jeg generelt et bedre nivå, og mest av alt ser jeg et spansk lag som er veldig, veldig overbevisende, sier Enrique.

Spanias landslagssjef Luis Aragones er ikke i tvil om hvem som er favoritter foran søndagens kvartfinale:

- Statistikken sier at Italia er favoritter, fordi de alltid har slått oss. Men vi er i god form, og hvis vi forstetter på dette nivået, vil vi vinne, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder