«Årets mål»-kandidat fra Pellegrino – scorer mer enn Børven

DRAMMEN (VG) (Strømsgodset – Kristiansund 2–2) Trener Henrik Pedersen hadde ikke alltid plass i kamptroppen til Amahl Pellegrino (30) da han var Strømsgodset-spiller. Søndag herjet Kristiansund-spilleren på Marienlyst.

 • Øyvind Herrebrøden

Til slutt måtte Pellegrino og Kristiansund nøye seg med «bare» 2–2 etter en herlig fotballkamp, men gjennom 1. omgangen viste 30-åringen hvorfor han er en av Eliteseriens store formspillere. Han var involvert i alt.

Han skjøt i tverrliggeren fra spiss vinkel på frispark, han satte opp Flamur Kastrati til en kjempesjanse – før han latterliggjorde keeperspillet til en uhyre passiv Viljar Myhra, snappet ballen da Godset-målvakten nølte og trillet enkelt inn 1–0-ledelse etter 28 minutter.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

Drammenseren – med fortid i både Mjøndalen og altså Strømsgodset – dro drakten over hodet som en hette og satte seg ned foran den nesten folketomme tribunen til supporterne i Godset-unionen.

– Det er viktig å feire. Det her er jo klubben som jeg alltid har fulgt med. Godset kommer alltid til å bety mye for meg. Jeg er jo fra Drammen, så jeg velger å feire for meg selv, sier Pellegrino til VG.

Feiringen var nesten like spesiell som hans neste trekk i kampen:

Da hans egen frisparkchip i retning Godset-boksen ble headet ut, tenkte han antagelig at det han gjør best, er å skyte. Iallfall dempet han ballen på brystet og klemte til på halvspretten på strak vrist. Denne var derimot utagbar for Myhra: Ballen suste inn i krysset via tverrliggeren og var samtidig Pellegrinos 15 mål på 15 seriekamper for Kristiansund etter overgangen fra Godset i august i fjor.

– Fotball-Norge kjenner vel skuddfoten min. Det er ikke første gang, og det blir ikke siste gangen. Jeg har en fin fot, får god tid og akkurat nå flyter det godt nok til at det går stang inn. Jeg føler jeg har godt med selvtillit og flyten er på min side akkurat nå.

Ingen har scoret flere enn Pellegrino i Eliteserien i denne perioden – selv ikke fjorårstoppscorer Torgeir Børven.

– Det er fine stats, sier Pellegrino selv til listen.

Etter 30-åringens suser gikk Kristiansund til pause med 2–0. Den ble først redusert av Godsets strålende 20-åring Johan Hove med en markkryper fra 20 meter etter en smart målgivende fra Mikkel Maigaard.

Godset trykket på, selv om Kristiansund også lett kunne scoret sitt tredje i denne perioden. I sjansebonanzaen var det til slutt Moses Mawa som var den effektive:

Han satte 2–2 etter at Bent Sørmo var uheldig og backens forsøk på blokk av en Godset-avslutning istedet ble «assist» til Mawa foran mål. Den tidligere KFUM-angriperen berget dermed ett poeng for hjemmelaget.

– Det var en solid førsteomgang også synes jeg vi roter det bort i andre omgang. Både defensivt og offensivt. Det er sinnsykt kjipt akkurat nå, sier Pellegrino.

Skapte 12 sjanser

– Det er fotball. Det som er tyngst å svelge i dag, er at jeg synes oppriktig synd på guttene. Vi spiller en fantastisk bortekamp. Vi burde, kunne og skulle scoret tre, fire, fem og seks, sier Kristiansund-trener Christian Michelsen.

VG talte 12 målsjanser til gjestene mot halvparten for Strømsgodset.

– Vi får snudd på noen ting i pausen. Jeg er stolt av guttene og synes det var mer enn fortjent at vi fikk 2–2. Jeg synes resultatet er rettferdig, men spillemessig var vi mest dominerende, mener Godset-sjef Henrik Pedersen.

Han var trener da Pellegrino ble sendt på dør på Marienlyst.

– Da jeg kom, spilte han de tre-fire første kampene. Det skulle også litt penger i kassen og han var en av få som kunne bli solgt. Jeg tror ingen kunne spå denne fremtiden. Han er godt eksempel på at vi noen ganger, alle sammen, har behov for et nytt miljø og bli sett på med nye øyne. Jeg er veldig glad på hans vegne, hevder dansken.

– Er du overrasket over at han har 15 mål på 15 kamper?

– Hadde jeg sagt nei, så... Selvfølgelig er jeg overrasket. Jeg synes Pelle er en god spiller med godt tempo. Alt går godt for ham nå. Han har tydeligvis en god trener som har gjort en kjempejobb med Pelle, svarer Pedersen.

Nærmest et seiersmål var kanskje Kristiansund-innbytter Sondre Sørli på overtid. Han vendte kjapt i feltet og fikk til deng med venstrefoten, men ballen suste utenfor.

les også

Brann-backen slaktes etter marerittkamp – fikk ener på børsen

PS. Alle kamper i Eliteserien ser du på Dplay (redaksjonelt samarbeid).

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt18162065204550
2Molde18111646222434
3Odd1811163224834
4Rosenborg1895434191532
5Vålerenga189542924532
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Strømsgodset IF
 3. Kristiansund BK

Flere artikler

 1. Pellegrinos stikk til gamletreneren: – Jeg var en av de beste på trening før jeg dro

 2. Pellegrino fyrer løs mot Rekdal: – Vet ikke hva han snakker om

 3. Pellegrino scoret to – Kristiansund feide Sarpsborg 08 av banen

 4. Toppscorer Pellegrino hyllet død Hollywood-helt i borteseier

 5. Pluss content

  Se hvem som kom på rundens lag

Fra andre aviser

 1. Glimt slo Rosenborgs 17 år gamle rekord etter ellevill drømmescoring

  Aftenposten
 2. Se den vanvittige keepertabben som hjalp serielederen

  Aftenposten
 3. Vålerenga vant etter sent seiersmål. Nå er Fagermos lag på pallen.

  Aftenposten
 4. Vålerenga vant etter sent seiersmål. Nå er Fagermos lag på pallen.

  Bergens Tidende
 5. Skaanes tente håp om borteseier, men Start raknet igjen: – Jeg er nesten tom for ord

  Aftenposten
 6. Hareide var på vei mot blytung start - så scoret Skjelbred for første gang på 6,5 år

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no