Endelig seier for Sarpsborg etter lekker hælflikk

(Sandefjord – Sarpsborg 08 0–3) Etter fem strake tap trengte Sarpsborg desperat poeng. Da dukket Ismaila Coulibaly (19) opp med et drømmemål.

 • Simon Zetlitz Nessler

Det var i det hele tatt ungguttenes dag for Sarpsborg 08. Coulibaly sendte bortelaget i ledelsen etter et kvarter med sitt første mål for klubben etter en herlig hælflikk, før Jørgen Strand Larsen (20) endelig fikk hull på byllen og scoret sitt første mål i Eliteserien på over ett år et kvarter senere.

– Jeg prøvde å score, men jeg hadde flaks også, sier Coulibaly til Eurosport etter kampslutt.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

– Det er min første kamp denne sesongen (fra start), og det er også mitt første mål. Jeg er veldig, veldig glad, sier 19-åringen fra Mali.

Etter pausen styrte Sandefjord, mens Sarpsborg 08 ventet på den gyldne kontringsmuligheten. Den kom etter 80 minutter. Innbytter Joachim Soltvedt (24) ble spilt alene med keeper og satte kontrollert inn bortelagets tredje scoring for dagen.

Da gikk også lufta ut av ballongen for Sandefjord, og Sarpsborg hadde full kontroll de siste ti minuttene.

– Jeg håper det (er vendepunktet). Det er små marginer i fotball, og vi har hatt fem tap på rad. Det føles nesten uvirkelig, men jobben min er ikke å være trist eller glad. Jobben min er å jobbe systematisk videre. Det har vi gjort, og forhåpentligvis blir dette et vendepunkt. Man har snakket om at man bare trengte å komme i gang og få tre poeng, så det var viktig å få denne i kveld, sier Sarpsborg-trener Mikael Stahre til Eurosport.

– Det sier seg selv at det var utrolig deilig. Vi har slitt med å score på sjansene våre tidligere, men i dag var vi effektive. Vi gjorde det vi kom hit for og tar med oss tre poeng. Det skal vi være stolte av, sier Sarpsborg-kaptein Joachim Thomassen til Eurosport etter kampslutt.

– Det er alfa og omega å komme i gang. Vi er litt «slow starters», så vi får satse at vi bygger på dette utover sesongen, sier kapteinen.

ETTERLENGET: Endelig kunne Sarpsborg-spillerne juble for seier. Foto: Annika Byrde

les også

Katastrofestart for Sarpsborg: – Ekstremt tøff situasjon

Det var to lag i poengnød som møttes på Sandefjord Arena i Eliteseriens sjette runde. Sandefjord innledet sesongen riktignok med seier borte mot Odd og uavgjort hjemme mot Start, men kom til kampen med tre strake tap. Enda verre var det for Sarpsborg 08, som var tabelljumbo før søndagens runde med fem tap og null poeng.

Presset var dermed stort på Sarpsborgs nye trener Mikael Stahre, som håpet å kunne feire 45-årsdagen med sårt trengte poeng i Sandefjord.

Sarpsborg 08 hadde så langt i sesongen ikke vært i ledelsen, mens Sandefjord ikke hadde vært i ledelsen under sine to hjemmekamper. Dermed lå det an til å bli en ny situasjon for laget som eventuelt tok ledelsen, og det var Sarpsborg som gjorde det etter 15 minutter.

Ismaila Coulibaly møtte et hjørnespark på første stolpe, og på lekkert vis flikket han ballen med hælen i bue over Jacob Storevik i Sandefjord-målet.

les også

Full forvirring rundt handsregel: – Det skjer så fryktelig mye dumt

Sandefjord hadde mye ball, men slet med å skape sjanser. Istedenfor var det Sarpsborg 08 som utnyttet muligheten etter 29 minutter. Bortelaget rullet fint opp ute til venstre, og kaptein Joachim Thomassen fant Jørgen Strand Larsen inne i feltet.

Spissen vendte seg fint inne i feltet, og satte ballen fint ned i det høyre hjørnet.

Målet var 20-åringens første på over ett år i Eliteserien, med forrige nettkjenning i 2–2-kampen mot Strømsgodset 1. juli i fjor.

– Det var så godt, og det ser du i feiringen også. Moren min har bursdag i dag, så det var for henne, sa Strand Larsen til Eurosport i pausen.

Sandefjord styrte spillet også etter pause, men klarte ikke å teste Mitov Nilsson i Sarpsborg-målet. Istedenfor var det bortelaget som økte ledelsen mot slutten, da Joachim Soltvedt ble spilt alene med keeper og enkelt satte inn 0–3.

PS. Alle kamper i Eliteserien ser du på Dplay (redaksjonelt samarbeid).

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt18162065204550
2Molde18111646222434
3Odd1811163224834
4Rosenborg1895434191532
5Vålerenga189542924532
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Sarpsborg 08
 3. Sandefjord Fotball

Flere artikler

 1. Sarpsborg har snudd fra grusom tapsrekke til 10 av 12 poeng: – Stolt

 2. Null mål mellom uavgjortspesialistene: – For pinglete

 3. To tvilsomme Mos-straffer straffet Aalesund: – Det er karma

 4. Fenomenale Falch påførte Molde nytt tap: – Mangler overskuddet

 5. Sarpsborgs lange mareritt: – Det gjør vondt

Fra andre aviser

 1. Soltvedt sikret Sarpsborg-poeng mot Stabæk

  Aftenposten
 2. Aftenbladets tabelltips: Nye tider i Strømsgodset

  Aftenposten
 3. RBK-børsen: «Et stadig uromoment og sto bak nesten alt RBK lykkes med»

  Aftenposten
 4. RBK-børsen: «Et stadig uromoment og sto bak nesten alt RBK lykkes med»

  Bergens Tidende
 5. Ny smell: Nå har Molde tapt tre av sine fire siste kamper

  Aftenposten
 6. Ny smell: Nå har Molde tapt tre av sine fire siste kamper

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no