Sandefjord sjokkerte Molde etter rødt kort og skadedrama

SANDEFJORD (VG) (Sandefjord – Molde 2–1) Molde tapte på overtid mot Sandefjord. I 49 minutter spilte de med ti mann. Og nå må de trolig komponere helt nytt midtforsvar.

 • Bjørn Arne Johannessen
 • Bjørn S. Delebekk (foto)

Marcos Vales ble matchvinner da han scoret på straffe for Sandefjord. Men det svir nok enda mer for Molde at de reiser skadeskutt hjem.

– Vi fortjente dette, og vi kjempet skikkelig der ute i dag, sa en meget fornøyd Vales til Eurosport etter kampen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

Fredrik Sjølstad kan vente seg karantene etter rødt kort. Og Martin Bjørnbak hinket av banen med det som så ut som en fæl skade. MFK-trener Erling Moe medgir at det byr på utfordringer foran onsdagens hjemmekamp mot Start.

– Bjørnbaks situasjon er uavklart. Det er noe i og rundt kneet. Men vi har forhåpentligvis Martin Ellingsen på vei tilbake, og Sheriff Sinyan kan spille stopper, sier Erling Moe.

les også

Sender stikk til Bodø/Glimt: – Hører de mener de kan innkassere gullet

Kanskje kunne det endte med full pott, og likt på poeng med Bodø/Glimt (før de møter Strømsgodset søndag). Men i stedet snublet den regjerende seriemesteren – bokstavelig talt – og bommet også på en eventyrlig målsjanse et kvarter før slutt på stillingen 1–1 da Ola Brynhildsen kom alene med Sandefjord-keeper Jacob Storevik.

Molde har to tap på de tre siste kampene. Moe henger ikke med hodet av den grunnen. Han klager heller ikke på det dette kampprogrammet. 12 kamper på 46 dager er match hver fjerde dag.

– Jeg er så ærlig at jeg må si at jeg liker at kampene kommer tett. Dette er en fin måte å gjennomføre Eliteserien på. I norsk fotball lærer vi, og jeg håper vi kan være enda bedre forberedt til vi skal ut i Europa, sier Erling Moe.

Det startet lovende for Molde. Et praktfullt angrep sendte dem i ledelsen etter 14 minutter. Tobias Christensen spilte på Kristoffer Haugen. Han fosset frem på venstresiden, og fant Ola Brynhildsen, som rettvendt bredsidet inn ledermålet.

Men fire minutter etterpå utlignet Sandefjord. Ruben Alcaraz – med kunstnernavnet Rufo – stakk rett på mål og banket ballen i krysset via foten til Martin Bjørnbak.

– Målet mitt endret kampen. Vi fikk mer selvtillit. Og fra Molde ble ti mann etter det røde kortet fungerte vi virkelig som et lag. Seieren var fortjent. Litt overraskende, men jeg synes det virket som de hadde respekt for oss, sier Rufo.

Spanjolens scoring var det klasse over.Det var det imidlertid ikke over stopperspillet til Fredrik Sjølstad. Han snublet da Rufo fikk gjøre 1–1. Men marerittet var ikke over med dét for MFK-stopperen. Etter en halv times spill fikk han gult kort for trøyeholding mot Marcos Celorrio. Fire minutter før pause hang han igjen i Celorrio. Gult igjen mente dommer Usman Aslam. To ganger gult er som kjent rødt.

– Det ble en tung kveld, og med rødt kort er kampen ødelagt, sier Fredrik Sjølstad til VG.

Han forklarer at han skled og tråkket over da Rufo snappet ballen. Det første gule var greit. Men ikke det andre kortet som sendte ham i dusjen.

– Det andre er helt utrolig at det blir gult. Jeg ble holdt i fem sekunder av han (Celorrio), sier Sjølstad, som ikke kan huske en verre kamp for egen del.

Redusert til ti mann i nesten en hel omgang mistet Molde den offensive kraften. Selv om de byttet innpå friske bein med Ohi Omoijuanfo og Erling Knudtzon ble det ikke farlige nok målsjanser av det.

Faktisk kunne det gått riktig galt da MFK-keeper Andreas Linde glapp på et forholdsvis enkelt langskudd fra Vidar Ari Jónsson, men Linde kunne puste ut da ballen gikk like utenfor.

Fem minutter før slutt måtte midtstopper Martin Bjørnbak gå ut med skade, og Molde ble dermed redusert til ni mann. Like etter gikk et innlegg fra Erik Brenden opp i hånden til Fredrik Aursnes og dermed ble det et straffespark, som Marcos Vales satte i mål.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt19172067204753
2Rosenborg19105436201635
3Odd1911263628835
4Molde19111746232334
5Vålerenga199552926332
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Sandefjord Fotball
 3. Molde FK

Flere artikler

 1. Molde mistet seieren etter straffedrama på overtid: – Utrolig bittert

 2. Sheriff Sinyan er Moldes nye midtstopper

 3. Hylles for hvordan han løser sin nye rolle: – Fantastisk

 4. Start-trener Joey Hardarson: – Utrolig bittert

 5. Straffespark-bonanza og pinlig panenka-forsøk da Sandefjord avgjorde målfesten på overtid

Fra andre aviser

 1. Sandefjord rystet Molde – scoret seiersmålet på overtid da topplaget var to mann mindre

  Aftenposten
 2. – En av de svakeste prestasjonene av en Molde-spiller på lang tid

  Aftenposten
 3. Helsvart kveld for Sjølstad: – Dette vil jeg glemme fortest mulig

  Aftenposten
 4. Helsvart kveld for Sjølstad: – Dette vil jeg glemme fortest mulig

  Bergens Tidende
 5. – En av de svakeste prestasjonene av en Molde-spiller på lang tid

  Fædrelandsvennen
 6. Helsvart kveld for Sjølstad: – Dette vil jeg glemme fortest mulig

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no