DOBBELT MATCHVINNER: Marcus Rashford har avgjort begge Ole Gunnar Solskjærs kamper mot Leicester med Manchester United. Her er duoen mot Liverpool sammen med manager Jürgen Klopp og Solskjær-assistent Mike Phelan. Foto: Andrew Yates / Sportimage/PA Images

Supertallene som gir Solskjær håp: Best mot de beste

Manchester United er klart best mot de beste. Bare Liverpool av topp 5-klubbene i Premier League har bedre poengsnitt i storkampene enn Ole Gunnar Solskjærs menn.

 • Jostein Overvik

– Vi har gitt oss en fantastisk sjanse til å avslutte sesongen med et høydepunkt, og nå er det opp til oss å ta den, sier Solskjær ifølge The Guardian foran dramaet i Leicester med start kl. 17.00.

Fra 4–0 over Chelsea i seriestarten for 11 måneder siden har United gjort det klart bedre mot Premier Leagues aller beste klubber enn mot resten. Solskjærs menn har til gjengjeld tapt for bunnlagene Watford og Bournemouth. I ettermiddag kan begge rykke ned.

les også

Schmeichel tar de Gea i forsvar: – Dere har aldri stått i mål

Men mot de fire andre topplagene har faktisk bare Liverpool prestert bedre enn Manchester United. Ligavinneren har som det eneste av topplagene slått United denne sesongen – 2–0 på Anfield. Manchester-lagets gjennomsnittspoeng i de syv kampene mot de beste er meget sterkt.

Liverpool – 8 kamper – 19 poeng – målforskjell 21–10. Snittpoeng: 2,37.

Manchester U. – 7 kamper – 16 poeng – målforskjell 12–4. Snittpoeng 2,29.

Manchester C. – 8 k. – 12 p. – m.f 13–11. Snittpoeng: 1,50.

Chelsea – 8 k. – 5 p. – m.f. 10–19. Snittpoeng: 0,63.

Leicester – 7 k – 2 p. – m.f. 4–14. Snittpoeng 0,29.

I dag konkluderes sesongen mot Leicester på King Power Stadium i Øst-Midland. Uavgjort holder til topp fire-plassering og Champions League-deltagelse for Ole Gunnar Solskjær & co. Med seier sikrer de bronsemedaljen. Tap kan ødelegge veldig mye.

Leicesters resultater mot de beste er nesten helt motsatt av hva Manchester Uniteds. Hjemmelaget kan kun skilte med to uavgjorte mot Chelsea. De fem øvrige toppkampene er tapt.

les også

Thorstvedt foran siste runde: – Det kan jo gå hvilken vei som helst

Leicester tapte 1–0 på Old Trafford 14. september i fjor. Marcus Rashford ble matchvinner på straffe etter bare åtte minutter. Det var nåværende United-kaptein Harry Maguires første møte med gamle lagkamerater. Midtstopperen er i dag tilbake på sin gamle hjemmebane for første gang siden han ble solgt for 800 millioner kroner sist sommer.

Solskjær vet godt at United har hatt gode resultater mot nettopp Leicester de siste sesongene. Han ledet klubben til 1–0-seier der i februar 2019. Også den gangen etter en tidlig scoring av Rashford.

United har ikke tapt for Leicester på 11 kamper (5–3 i 2014). Heller ikke i blåtrøyenes store sesong med ligagull i 2015/2016 tapte United for Jamy Vardy & co. (to uavgjorte kamper).

les også

Premier League starter 12. september: – Et problem de skyver foran seg

Med cuptapet for Chelsea og uavgjorte hjemmekamper mot Southampton og West Ham har ikke Manchester United avsluttet sesongen i stil med de gode resultatene etter coronapausen.

– Vi ønsker å spille uten frykt, å ta risiko og vise hva vi kan. Vi er ikke der ennå, men vi ønsker å ta et nytt steg og dette laget er godt nok til det, sier Solskjær.

Men han påstår ifølge The Guardian at Leicester-kampen uansett ikke definerer Uniteds sesong.

– Vi har uansett vært i mange avgjørende situasjoner tidligere denne sesongen. Ankomsten til Bruno Fernandes har utgjort en kjempeforskjell, og jeg tenker at det fysiske og det mentale er på et annet nivå enn forrige sesong.

Rettelse: I en tidligere versjon av denne saken sto det at Liverpool har tatt 16 poeng mot topplagene. Det riktige er 19 poeng.

Premier League

SVUTMP
1Everton22006246
2Arsenal22005146
3Crystal Palace22004136
4Leicester City11003033
5Chelsea11003123
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Manchester United
 2. Ole Gunnar Solskjær
 3. Premier League
 4. Leicester City FC
 5. Liverpool FC
 6. Marcus Rashford
 7. Harry Maguire

Flere artikler

 1. Thorstvedt foran siste runde: – Det kan jo gå hvilken vei som helst

 2. Solskjær om sesonginnspurten: – Det er ikke rettferdig

 3. Solskjær om Liverpool-gullet: – Det gjør vondt

 4. Solskjærs skjebneuke: – Dersom det ikke går, er han fritt vilt

 5. Solskjær tror på thrilleravslutning: – Kommer til å bli livsviktig

Fra andre aviser

 1. United vant skjebnekampen – Solskjær klarte sesongens store mål

  Aftenposten
 2. «En klubb på denne størrelsen tåler en sesong utenfor Champions League av og til. Men den tåler ikke at det blir en vane»

  Aftenposten
 3. Solskjærs superrekke: Dette har ikke United klart siden Ferguson ledet laget

  Aftenposten
 4. Solskjærs tøffe dom: – Han skal ta den hundre av hundre ganger

  Aftenposten
 5. «Det siste Solskjær trenger nå, er lystgass»

  Aftenposten
 6. Solskjærs superrekke: Dette har ikke United klart siden Ferguson ledet laget

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no