Hat trick-Layouni: – Vi burde vunnet med mer

(Bodø/Glimt – LSK 4–0) Amor Layouni (26) og Håkon Evjen (19) herjet for Bodø/Glimt da bortesvake Lillestrøm gikk på en ny smell.

– Det var en meget god gjennomføring av Glimt i dag. Uredd og offensiv tilnærming, og en solid, offensiv og god kamp av oss, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til Eurosport etter seieren som løftet laget opp på annenplass på tabellen.

les også

Var døden nær – nå har Kjetil Knutsen tatt Glimt mot toppen

Pluss content

Hjemmelaget var effektive i første omgang og «alt» gikk inn. Tre avslutninger på mål og tre scoringer. Brutalt for Lillestrøm, som også skapte et par sjanser, men de ble straffet hardt for defensivt slurv.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

VG live: Referat fra kampen

– Vi kjører over dem helt enkelt, og jeg synes vi burde vunnet med mer enn 4–0, sa Layouni til Eurosport etter seieren.

Han gjorde i alle fall sin del av jobben med tre scoringer. Layouni plasserte på vakkert vis den første scoringen med høyrebeinet oppe i hjørnet til venstre for keeper i det 14. minutt.

Samme mann misbrukte en stor sjanse da han headet utenfor fra kloss hold før halvtimen var spilt, og så skapte LSK et par store sjanser.

Alex Dyer og Thomas Lehne Olsen kunne ha utlignet. Men så satt den igjen i motsatt ende. Geir André Herrem ble nesten revet ned av Simen Rafn, men holdt seg på bena og la ballen behersket forbi Marko Maric i LSK-målet. Da var det spilt 33 minutter.

Punkterte før pause

Like før pause kom nummer tre. Håkon Evjen spilte en stor kamp, og det han gjorde i forarbeidet til 3–0 var lekkert. 19-åringen satte fart på midtbanen, og løp fra alle før han serverte til Layouni.

Denne gangen avsluttet Layouni med venstrebeinet, og ballen fant veien til nettet borte ved stolpen.

les også

Helten om Glimt-suksessen: – Det er ikke tilfeldig

Glimt hadde full kontroll i andre omgang, og Layouni fikk sitt hat trick da han plukket opp en retur etter at Philip Zinckernagel hadde dundret ballen i stolpen. Layouni driblet elegant bort et par mann og trillet inn 4–0 – 26-åringens fjerde seriemål for sesongen.

Lillestrøm har en meget svak bortestatistikk i Eliteserien, og på kunstgress er det bare 2–1 mot Tromsø i fjor, og 1–0 mot Sogndal i 2017 som har endt med seier for «kanarifuglene» siden Bodø/Glimt ble slått 3–0 på Aspmyra i oktober 2015.

– Kampen er jo kjørt mer eller mindre med 3–0 til pause. Så kommer 4–0 ganske tidlig, og da er det tungt. En svak kamp for vår del. I perioder er det ok i første omgang. Etter det går vi i oppløsning, og fungerer ikke skikkelig, oppsummerte LSK-kaptein Frode Kippe til Eurosport.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder