UVÆR I ENGLAND: Stormen Ciara treffer den engelske kysten i East Sussex. Foto: Andrew Matthews / PA Wire

Værkaos stopper idretter i Europa: Premier League-kamp utsatt

De kraftige stormene «Sabine» og «Ciara» skaper kaos for fotballkamper i Europa og nå er kampen Manchester City mot West Ham utsatt. Det renner det inn med avlysninger i flere idretter i Europa og nordmenn er også berørt av utsettelser.

 • Yngve Gjerde
 • Nils Mangelrød

Alle søndagskampene i Nederland er utsatt som følge av uværet i Europa. Bundesliga-kampen mellom Borussia Mönchengladbach og Köln spilles ikke i Tyskland. Og en rekke idretter meldes nå berørt også i England. Manchester Evening News melder at politiet ber folk holde seg innendørs i byen.

Og Manchester City melder selv nå på twitter, rett over klokken 12, at kampen mot West Ham er utsatt og blir ikke spilt i dag. Det er ikke sikkert når denne kampen blir spilt.

Sheffield United- Bournemouth har meldt at kampen etter planen spilles klokken 15.00. Den kampen kan du følge direkte her.

Allerede i går kveld var det klart at hopprennet i tyske Willingen ikke ble ansett som sikkert nok å gjennomføre. Dermed kunne ikke Marius Lindvik følge opp 2. plassen fra lørdagens renn.

Politiet der kunne ikke garantere for sikkerheten til publikum, meldte Det internasjonale skiforbundet.

INGEN KAMP: Det blir ikke kamp for Sergio Aguero og de andre Manchester City-spillerne søndag på grunn av uværet. Foto: BEN STANSALL / AFP

I England er nå både rugbykamper og kvinnenes Merseyside-derby mellom Everton og Liverpool, samt lokaloppgjøret i London, Arsenal mot Tottenham, nå utsatt, skriver BBC. 20 000 fans var forventet å se kvinnekampen mellom Liverpool og Everton.

Get home safely everyone 👊🏼💙 https://t.co/VZiOyhssOk

Skottland og England skulle møttes søndag i kvinnens rugbyturnering Six Nations, men det blir det ikke noe av. Også den kampen er utsatt.

– Sikkerheten til reisende fans, spillere og staben på stadion hadde vår prioritet. Det er nå diskusjoner rundt det å omberamme kampen, heter det i en uttalelse fra Det skotske rugbyforbundet.

les også

Uværet herjer flere steder: Color Line kansellerer avganger

I formiddag ble det klart at Bundesliga-oppgjøret mellom Borussia Mönchengladbach og Köln har blitt avlyst på grunn av stormen «Sabine». Det bekreftes av begge klubbene på deres nettsider.

I Tyskland varslet Borussia Mönchengladbach allerede lørdag at det var en reell fare for at kampen ble avlyst på grunn av værforholdene. Derbyet skulle egentlig starte klokken 14.30, men hjemmelaget har, etter lange diskusjoner med flere nødetater og den tyske ligaen bestemt seg for å avlyse kampen.

Også i Norge er det nå et slit med uværet , som her i Oslo:

Konklusjonen var at de ikke kunne gi garantier for en trygg hjemreise for supporterne. Ifølge meldingene skal stormen være på sitt verste fra klokken 17.30 og utover kvelden.

Været skaper trøbbel flere steder i Europa - også for norske fotballprofiler.

les også

Buss blåste av veien i Lofoten

AZ Alkmaar, med Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø på laget, opplyser på sine nettsider at kampen deres blir utsatt på grunn av uværet Ciara. Alle søndagskampene i den nederlandske æresdivisjon er utsatt.

I tillegg opplyser den belgiske klubben Genk, som har Mats Møller Dæhli og Kristian Thorstvedt på laget, at deres kamp mot Royal Antwerpen og Simen Juklerød er utsatt. Den er flyttet til torsdag 13. februar.

Toppkampen i Bundesliga mellom Bayern München og RB Lepzig forventes å bli spilt som planlagt.

Mer om

 1. Fotball
 2. Tysk fotball
 3. Nederlandsk fotball
 4. Engelsk fotball

Flere artikler

 1. Uværet herjer flere steder: Drivhuset til Cecilie knust til pinneved

 2. City-seier etter UEFA-utestengelsen: Guardiola garanterer at han blir i klubben

 3. Opplysninger til VG: Haaland nær overgang

 4. Slik kan Liverpool bli seriemester allerede om én uke

 5. Solskjær vil støtte Premier League-avlysning

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder