NABOFEIDE: Sarpingene var høyt oppe etter å ha slått Fredrikstad i nivå to-kampen i 2010. Da var det noen som fant på ablegøyer ... Foto: Kjetil Boye

Fredrikstad-treneren om Sarpsborg: – De plages litt

Kanskje er det alle norske lokalderbys mor. Fredrikstad og Sarpsborg møtes onsdag kveld til cupkamp i Østfold. Fredrikstad-treneren tror det er et gunstig tidspunkt å møte naboen.

Onsdagens oddstips finner du her. Mye morsomt å spille på i dag!

Statistikken er klar: Siden midt i august har Sarpsborg bare vunnet tre av 21 seriekamper. Derfor ligger klubben nå på kvalifiseringsplass i Eliteserien.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Fortsetter vi å fremstå videre som vi gjorde i dag, spiller vi ikke eliteseriefotball neste sesong, sa Sarpsborg-trener Geir Bakke til sa.no etter tapet mot Ranheim.

Samtidig har Fredrikstad «bestemt seg» for å rykke opp fra nivå tre til nivå to i 2019.

– Sarpsborg plages litt for tiden. De spiller med mindre selvtillit enn for et halvt år siden. Sånn sett er det gunstig for oss å møte dem nå, sier Fredrikstad-trener Bjørn Johansen, som kommer fra Tromsø, men som synes det er «nydelig» å være midt i Nedre Glomma-derbyet.

– Hvor gunstig det er for oss, får vi se i kampen, legger «Bummen» til.

– Har dere muligheten?

– Vi har muligheten hvis vi klarer å stå imot. Jo lengre det går og kampen er jevn, jo mer selvtillit får mine gutter, og jo mer usikkerhet vil spre seg hos Sarpsborg.

les også

Stort VG-tips: Slik ender 2. divisjon

Pluss content

– Samtidig må vi evne å være oss selv. Hvis det blir en ren forsvarskamp, vil det bli tungt. Vi må være oss selv på hjemmebane.

Onsdag er det Vikinglotto – 85 millioner!

Fredrikstad-sjefen var på Sarpsborg stadion og så kampen mot Ranheim. Det endte med 1–3-tap for sarpingene.

– Sarpsborg blir garantert bedre mot oss enn de var mot Ranheim, mener «Bummen».

– Vi får definitivt ikke fordelen av å møte et umotivert eliteserielag. Sarpsborg er nå det mest motiverte eliteserielaget i cupen, men samtidig kan det bli kult.

Fredrikstad åpnet dårlig med bare ett poeng på de to første kampene. I byen der fotball er bortimot religion, ble det ropt alarm. Men de tre siste matchene har endt med seier. FFK har heng på topplagene.

les også

Høgmo om Samuelsen: – Så vidt sett starten på hva han kan oppnå

– Dere sier klart at dere skal rykke opp?

– Ja, vi har sagt det, ler Johansen – og legger til:

– Vi har en krystallklar målsetting, så får vi om vi er gode nok.

Sarpsborg var best av de to byene i starten, så var Fredrikstad i mange år i førersetet – før sarpingene igjen har overtatt hegemoniet i «moderne tid». Totalt sett gjennom tidene er Fredrikstad klart bedre enn Sarpsborg, men den klubben som er i dag og som heter Sarpsborg 08, har positiv statistikk mot Fredrikstad.

les også

Høgmo overlater FFK til «Bummen» – blir sportslig leder

VG-tips fra Rolf Brown:

* NM, 2. runde. Et herlig Østfold-oppgjør der det til daglig skiller to divisjoner mellom lagene i Sarpsborg 08 sin favør. Sarpingene sjarmerte mange i fjor – særlig i Europa League. Men vårsesongen i Eliteserien har vært en solid nedtur med 1-4-4.

* Sarpsborg skal ikke ut i seriekamp igjen før 16. juni, så det er ingen grunn til å spare spillere onsdag.

* Fredrikstad kom svakt i gang med sesongen, men har løftet seg med tre strake seirer i 2. divisjon avdeling 1. Avgjørelsen kom syv minutter før slutt hjemme mot Stjørdals-Blink på torsdag (1-0). I forrige cuprunde ble et annet Sarpsborg-lag banket med hele 9–0 – og det var Sparta. Vi aner at FFK lukter blod her med tanke på gjestenes svake flyt. Uansett er det lett å vrake et bortespill til 1,40 i odds.

Du må spille før kl. 19.55. Kampen ser du på NRK2.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde28195464273762
2Bodø/Glimt28149559401951
3Odd2814774235749
4Rosenborg28139648371148
5Viking2812794839943
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder