Dramatisk poengdeling på Intility: – Jeg ville knuse ham

VALLE (VG) (Vålerenga – Rosenborg 1–1) Høy temperatur, rødt kort og stolpetreff sekunder før slutt. Det ble dramatisk mellom i de to rivalene søndag kveld.

«Rosenborg er ræva» låt fra Klanen omtrent før den første trønderen hadde rukket å stille seg i borteseksjonen, og det smittet over på spillerne på kunstgresset, og spesielt Sam Adekugbe og David Akintola som barket sammen allerede etter et kvarter.

Akintola fikk armen til Adekugbe i ansiktet, men det var vanskelig å se om hendelsen var tilsiktet.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Men Rosenborg-kanten var tydelig forbannet på Adekugbe, og pekte på ham samtidig som han sendte noen velvalgte gloser i retning Vålerenga-backen.

les også

Raste mot dommeren etter Lafferty-utvisning – seieren glapp for S08

Tok hevn

Og kun et par minutter senere tok Akintola hevn. De to havnet i en duell om ballen, før Akintola sendte en albue rett i bakhodet på Adekugbe.

– Rødt kort. Ikke noe å diskutere, sier Ronny Deila, Vålerenga-trener, til VG.

VIF-spilleren ble liggende og måtte få behandling, men kom seg omsider på beina. Akintola slapp unna kort. Etter kampen innrømmer dommer Rohit Saggi at han bommet.

– Det er et klart rødt kort. Jeg har litt ekkel vinkel og får ikke med meg det siste rykket i armen til Akintola, sier Saggi til VG.

Dermed fikk Akintola fortsette, og spilte hele første omgang. Etter kampen som vil huskes best for «slaget på Valle» var det en lavmælt Akintola som møtte VG, og bedyret sinn uskyld. Han mente det var et uhell.

– Jeg prøvde å komme meg rundt for å få ballen. Uheldigvis traff albuen min Adekugbe. Jeg har beklaget, sier Akintola til VG.

For i gangene på Valle møttes de to kamphanene etter kampen, denne gangen i mer rolige former. De tok hverandre i hendene, og Akintola forklarer til VG at han unnskyldte albuen.

Kun en drøy time tidligere var det nemlig en helt annen tone. I pauseintervjuet hos Eurosport raste Adekugbe.

– Han slår meg med vilje. Jeg skjønner ikke hvordan dommerne ikke så det, sa Adekugbe.

– Var det hevn da du dyttet han mot veggen, spurte reporteren.

– Ja, jeg ville knuse ham, avslørte VIF-backen.

Etter kampen forklarer Adekugbe det utsagnet.

– Jeg ønsket ikke å skade ham, men jeg ville bare la ham merke at jeg var der. Det sklidde litt ut, men jeg bærer ikke noe nag., sa Adekugbe til VG etter kampen.

Men de to spillerne stoppet ikke etter albuen. Adekugbe kom seg omsider på beina, og også han var på hevntokt. Rett etterpå sendte han Akintola knallhardt utover dødlinjen, og Rosenborg-spilleren krasjet med en fotograf.

Akintola kom seg på beina, men fotografen ble liggende og fikk behandling på sidelinjen. Han ble til slutt hjulpet vekk av hjelpemannskap.

Se bildene under:

Frykter ikke karantene

Kjetil Rekdal, Eurosport-ekspert, mener at Akintola burde få rundt tre kampers karantene. Men spilleren selv nekter for at han bør få noen form for utestengelse.

– Nei. Jeg føler ikke jeg har gjort noe feil, sier Akintola.

Branns Daouda Bamba fikk fire kampers karantene nylig for denne albuen:

les også

Bamba beklager etter stygg albue: – Jeg bør bli suspendert

Stolpen på overtid

Men duellen mellom Adekugbe og Akintola var ikke det eneste som fikk det til å koke på Valle.

Like før pause kastet Mike Jensen seg inn i en hodeløs takling på Matthías Vilhjálmsson. Med to strake bein og høy fart fikk Jensen et korrekt rødt kort.

Etter kampen møtte VG Jensen, som hadde fått se reprisene av sin egen takling. Med capsen tredd godt nedover hodet, og et skuffet ansikt, tok han selvkritikk.

– Den ser virkelig ikke bra ut. «Matti» er en veldig god venn av meg, og heldigvis ble han ikke skadet. Hadde det skjedd hadde jeg blitt veldig lei meg.

Etter pause returnerte Rosenborg til matta, men uten Akintola som var byttet ut. Et par minutter senere gikk de opp i ledelsen. Vegar Eggen Hedenstad satte et vakkert frispark fra 20 meter.

Men Vålerenga slo tilbake. Ut av intet dro Christian Borchgrevink til fra distanse. Skuddet gikk rett på keeper André Hansen, men han klarte ikke å redde den.

20 minutter før slutt fikk landslagsspiss Bjørn Maars Johnsen sin debut i RBK-drakten.

Rett før slutt fikk Vilhjálmsson en enorm mulighet til å sette inn seiersmålet, men det ville seg ikke for Oslo-laget. Ballen gikk i stolpen fra 4–5 meter, og det endte med poengdeling på Intility.

Dette sa dommer Rohit Saggi til VG etter kampslutt:

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde28195464273762
2Bodø/Glimt28149559401951
3Odd2814774235749
4Rosenborg28139648371148
5Viking2812794839943
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder