Horneland roser Konradsens «pauseprat»: – Skjelte ut alt og alle

TRONDHEIM (VG) (RBK-Maribor 3–1, 6–2 sammenlagt) En overlegen triumf mot Maribor gjør at Rosenborg bare er én kvalikrunde unna Champions League. Gruppespill i Europa League er allerede sikret som et minimum, etter én Alexander Søderlund-scoring og to Anders Konradsen-perler tirsdag kveld.

– Det er fantastisk deilig. Det betyr utrolig mye, sier Konradsen, stående på gressmatten på Lerkendal like etter kampslutt.

Nordlendingen var en avgjørende del av snuoperasjonen etter at Rosenborg havnet bakpå 0–1 på overtid av førsteomgangen – og i pausen var han åpenbart ikke fornøyd med egen eller medspilleres innsats.

– Han er en fantastisk vinnerskalle og kom inn i garderoben og skjelte ut alt og alle, sier Rosenborg-trener Eirik Horneland på pressekonferansen etter kampen.

– Det kokte litt... Vi var alle sammen på bølgelengde, men vi er en god gjeng som sier ifra, sier Anders Konradsen etter kampen, og siktet til seg selv, Mike Jensen, Tore Reginiussen og André Hansen.

– Hva konkret sa du?

– Essensen i det var at vi måtte trekke linjene kortere sammen. Nervene spilte oss et puss og vi gjorde ikke det vi skulle, så budskapet var at vi måtte gjøre det enklere, svarer Konradsen på spørsmål fra VG – og er håpefull foran neste utfordring, som blir Dinamo Zagreb 21. og 27. august.

– Med en gang føles det ut som vi har gode muligheter for å utrette et lite mirakel og spille Rosenborg i Champions League, gliser nordlendingen.

Rosenborgs venstreback Birger Meling så tilbake på pauseepisoden med et smil om munnen, godt fornøyd med at det enten blir Champions League eller en «fin trøstepremie» med Europa League.

– Det var på sin plass. Det er viktig at noen bjeffer litt og at «Konrad» tar den rollen, er vi vant til, slår lysluggen fast overfor VG.

Den første Champions League-deltakelsen siden 2007 vil kunne innebære flere hundre millioner kroner i inntekter, storkamper mot lag som Liverpool og minnerike opplevelser for alle som har følelser investert i klubben.

Før det eventuelt blir en realitet skal Rosenborg møte kroatiske Dinamo Zagreb i play-off.

– Dinamo Zagreb er en stormakt i europeisk fotball. De er i mellomsjiktet like bak toppklubbene. Skal vi klare å komme oss forbi må vi opp på toppnivå i 2x 90 minutter, sier Horneland, uten å ville si hvor han plasserer Rosenborg.

Etter 3–1-seieren i Slovenia sist onsdag hadde hvittrøyene et svært gunstig utgangspunkt før returmøtet i Trondheim. Maribor tok riktig nok ledelsen på overtid i første omgang, men etter hvilen scoret Rosenborg tre ganger.

Dermed var dobbeltoppgjøret avgjort. Det fikk store deler av Lerkendal til å hoppe av glede. Arenaen gynget tidvis, mens supporterne i Kjernen sang «Champions League, Champions League, Champions League» så høyt de kunne.

Viste klasse

De herlige gledesscenene kom etter at David Akintola først sto for et strøkent forarbeid på høyresiden som kulminerte med at Aleksander Søderlund kunne bredside inn 1–1 fra kloss hold. Deretter viste Anders Konradsen muskler idet han holdt unna en slovensk oppasser på corner fra Vegar Hedenstad og stanget inn 2–1.

Med ti minutter igjen å spille banket samme mann inn lagets tredje scoring med et strakt vrist-skudd opp i den lengste vinkelen fra rundt 18 meter.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder