Shala kriget inn Vålerenga-poeng i Bergen: – Ligger mye styrketrening bak det målet

BERGEN (VG) (Brann - Vålerenga 1–1) Herolind Shala (27) tråklet seg frem og kriget inn utligningen på Brann Stadion da Vålerengas tok årets første bortepoeng.

Kristoffer Barmen hadde gitt Brann ledelsen i Bergen med et presist hodestøt tidlig i den første omgangen, men Herolind Shala tråklet seg gjennom et hav av rødkledde motstandere da han sikret Vålerenga sine første bortepoeng i årets Eliteserie.

– Det ligger mye styrketrening bak det målet der, så det var deilig at den gikk inn, sier Shala til VG.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Mot slutten av kampen måtte samme mann gå av banen med krampe. Det likte ikke Brann-fansen. Shala svarte med et slengkyss til Brann-supporterne.

– Det ble en del buing og stygge skjellsord, så da sendte jeg litt kjærlighet tilbake, sier målscoreren og ler.

– Jeg er veldig fornøyd. Vi blør og kriger for hverandre og vi kjemper oss til ett poeng. Brann og Bergen er ingen lett bortekamp så dette er greit, legger han til.

PYRO: Slik feiret Vålerenga-fansen etter scoringen. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix

Brann-spiller Veton Berisha var ikke like fornøyd.

– Vi gir dem et mål vi aldri skulle gitt bort. Det målet er unødvendig. Vi må få slutt på det, sier han til VG.

VG LIVE: Les fullstendig kampreferat her!

1–1 på Brann Stadion betyr også at Vålerenga er ubeseiret mot de rødkledde fra Bergen i de seks siste møtene innbyrdes mellom lagene. Brann står nå med fem poeng på de fem første kampene i Eliteserien, mens Vålerenga har to poeng mer.

Gjestene fra Oslo skapte kampen første store sjanse da Sam Adekugbe fyrte av på volley etter elleve minutter – via en Brann-forsvarer og ut til hjørnespark.

Så var det Brann som tok over i Bergen. Kristoffer Barmen fikk to store muligheter på få minutter. Det endte med en heading over mål og et sleivspark.

Men på det tredje forsøket skulle det endelig lykkes for 25-åringen.

Yttergård Jenssen slo en perfekt langpasning ut til Ruben Kristiansen på venstresiden. Backen bruker en berøring før han svingte ballen inn i feltet. Der dukket Barmen opp og fikk hodet akkurat nok på ballen til at den snek seg opp i det lengste hjørnet bak Vålerengas keeper.

SENDTE BRANN I FØRINGEN: Kristoffer Barmen (t.h) jubler sammen lagkameratene for Branns ledermål hjemme mot Vålerenga. Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Brann trykket godt til den første halvtimen og Bismar Acosta headet i tverrliggeren bare tre minutter etter Barmens scoring.

Så var det plutselig Vålerenga som skapte en mulighet nesten ut av ingenting.

Shala ble spilt opp feilvendt like innenfor sekstenmeteren av Efrain Juarez. Shala vendte opp, kriget seg ned mot dødlinjen og videre mot Branns mål. Han fikk sendt avgårde en avslutning som snek seg via innsiden av leggen til Håkon Opdal og i mål.

Barmen var nære sin andre for sesongen like før en times spill, men avslutningen skled av foten.

På overtid var det innbytter Daouda Bamba som fikk muligheten til å sikre tre poeng for de røde, men Brann-spissen blåste avslutningen langt over mål.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder