MATCHVINNER: Jontahan Lindseth jubler mens Vålerenga-keeper Kristoffer Klaesson fortviler etter kampens eneste mål. Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix

Bakke roser matchvinneren: – Kan bli en vanvittig god fotballspiller

SARPSBORG (VG) (Sarpsborg 08 – Vålerenga 1-0) Sarpsborg hadde ikke vunnet en kamp siden 16. juni. Men da Jonathan Lindseth (23) fikk drømmetreff satt seieren endelig for uavgjortmaskinen på tabellbunnen.

Med Strømsgodset i stigende form var Sarpsborg helt avhengig av å komme ut av hengemyra med seks uavgjorte og fire tap på de 10 siste seriekampene.

23-åringen på venstrekanten viste veien til å slå Vålerenga – som fortsatte sin elendige rekke med syv kamper uten seier.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Det gjorde svært godt for Lindseth å få full uttelling. To ganger tidligere har han nemlig gitt Sarpsborg 1–0 denne sesongen – mot Molde og Stabæk. Begge kampene endte typisk nok uavgjort ...

– Vi merket at det var en helt annen selvtillit i garderoben. Vi skulle ut for å angripe 2. omgang også. Vi har hatt fokus på å kunne holde på ledelsen. Vi overlever ikke med uavgjort. Dette ga oss smaken på seier. Det er ikke siste i år, sier banens beste til VG.

Lindseth traff helt perfekt med høyrefoten da Vålerenga ga ham danseplass rett før pause. Jørgen Strand Larsen satte opp telemarkingen som svarte med å dundre ballen i det lengste hjørnet.

– Det er fantastisk, sier matchvinneren.

– Da ballen kom var det bare å druse til og håpe på det beste. Det satt godt, sier Lindseth.

VG Live: Sarpsborg-Vålerenga minutt for minutt

les også

Sarpsborg 08 har hentet 21 spillere på ett år: – Ser ekstremt brutalt ut

Kantspilleren har vokst.

– Vi må bare få ham til å følge «veggløp» nå. Så blir dette riktig bra, knegger trener Geir Bakke.

– Fin scoring. Han er teknisk briljant inn i mellom, rolig og klart tenkende. Han kan bli en vanvittig god fotballspiller om han finner den rette miksen, mener Bakke - som lykkes med laguttaket. Den splitter nye midtstopperduoen, Bjørn Inge Utvik og Niklas Gunnarsson, lyktes.

Scoringen var fortjent nok. Sarpsborg startet mer forsiktig enn annonsert, men i løpet av 1. omgangen fikk hjemmelaget opp aggressiviteten. Matti Lund Nielsen, Zachariassen og Jørgen Strand Larsen hadde gode muligheter før utløsningen kom på Sarpsborg stadion.

les også

Deila om Vålerenga-profil: –Mister resten av sesongen

Etter pause takket Lindseth for den målgivende pasningen fra Strand Larsen med å spille ham fri inne i feltet etter et svært helhjertet løp på venstrekanten. Vålerenga-keeper Kristoffer Klaesson fikk så vidt en hånd på ballen.

Vålerenga kom høyere på banen etter at spissen Mayron George forsvant ut etter en meget svak 1. omgang. Men Matthías Vilhjálmsson på topp fikk Vålerenga mer tæl, fysikk og kom til sjanser. Trippelsjansen etter 66 minutter var enorm, men Alexandre Letillier holdt buret rent.

– Hadde det blitt mål på frisparket på slutten der hadde vi vært langt nede, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke etter kampen og sikter til at de ikke har vært gode til å holde på ledelse denne sesongen. Syv av de 10 siste ledelsene har Sarpsborg nemlig mistet.

Men høstkvelden i flomlys minnet om fjorårets Europa-eventyr. Sarpsborg red stormen av og fikk endelig en liten følelse av flytsonen igjen. Zachariassen var svært nær å gjøre 2–0 tre minutter før slutt, men igjen reddet svensken i Vålerenga-målet.

– Jeg er veldig skuffa. Vi er inne i en veldig tøff periode nå. Jeg synes vi er veldig dårlige i første omgang. Det vi gjør etter pause blir det poeng av, men da er vi for dårlige på innlegg og til å sette sjansene. Men det er sånn vi må se ut. Vi tapte kampen på den første omgangen, sier Ronny Deila til Eurosport.

De tre poengene sendte Geir Bakkes mannskap opp på kvalikplassen. Dramaet i bunn tetner til. Halve eliteserien risikerer å bli involvert. Heller ikke Vålerenga (med 27 poeng) kan føle seg helt sikre om poenghøsten fortsetter like magert.

Men først og fremst handler dette nå om Tromsø (22 poeng), Mjøndalen (21 poeng) og de tre på 19 poeng: Sarpsborg, Ranheim og Strømsgodset.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2411763729840
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder