KAN BLI UTSATT: Martin Ødegaard og Real Sociedads kamp mot Eibar kan bli utsatt. Foto: SUSANA VERA / REUTERS / NTB SCANPIX

Ødegaard-derby utsettes på grunn av giftgasser i luften

Søndagens oppgjør lokaloppgjør mellom Real Sociedad og Eibar vil bli utsatt på grunn av helsefarlige mengder giftgasser i luften. Det bekrefter Ødegaards klubb i en pressemelding søndag.

Årsaken er dårlig luftkvalitet som følge av en brann på søppel- og avfallsplassen i byen Zaldibar rett vest for Eibar.

Myndighetene anbefaler alle i områdene Zaldibar, Eibar og Ermua å lukke ventiler, holde vinduer lukket om natten og ikke drive utendørsaktiviteter, skriver Mundo Deportivo.

Les også: Omtales som «Real Madrids beste midtbanespiller»

Eibar og San Sebastian, der Real Sociedad holder til, er rundt seks mil fra hverandre.

Gifte gasser

Luften inneholder opptil 40 ganger høyere nivåer av de giftige stoffene dioksin og furan enn det som normalt finnes i luften.

Den dårlige luftkvaliteten skal ikke være helsefarlig dersom man ikke eksponeres for den «i lengre perioder», og anbefalingene er forebyggende, har Iñaki Berraondo i helsemyndighetene uttalt.

I over en uke har det brent på søppel- og avfallsplassen etter at deler av den kollapset for en drøy uke siden. To personer er fortsatt savnet etter ulykken.

KOLLAPSET: Det av søppel- og avfallsplassen i Zaldibar kollapset 6. februar. Foto: Angel Marinta HANDOUT / Osakidetza

I kjempeform

Martin Ødegaard har storspilt for Real Sociedad denne sesongen, men de siste ukene har han hatt en formtopp.

For to uker siden leverte han scoring og to målgivende pasninger i Real Sociedads 3–1-seier over Osasuna, deretter fulgte han opp med scoring borte mot Real Madrid i den spanske cupen, før han torsdag ble matchvinner i den første semifinalen i Copa del Rey.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder