IMPONERT: Tore André Flo mente Dennis Wise var den perfekte Chelsea-kapteinen. Men det var før han møtte John Terry. Terry er ofte innom sin gamle lagkamerat på Chelsea-akademiet. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Nå vil Flo bli Premier League-manager

Flo til VG: - Ja, målet mitt er å bli hovedtrener eller manager i Premier League

LONDON (VG) Tore André Flo (42) brukte lang tid på å finne ut av det. Men nå våger han å si det: Han ønsker å bli manager i Premier League.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Ja, målet mitt er å bli manager, eventuelt hovedtrener, i Premier League, sier Flo til VG.

Han spilte til han var nesten 40 år, og var ikke helt trygg på hva han ville etter karrieren. Men nå har han jobbet to år som trener i Chelsea-systemet, og Flo vet at det er treneryrket han vil dyrke nå.

LES OGSÅ: Flo gir seg: – Evig takknemlig for «straffefotografen»

Mye å lære

– Du tror du er utlært når du har spilt fotball så lenge som jeg gjorde. Men det stemmer ikke. Det er fortsatt mye å lære på veien mot å bli en topptrener, sier Flo - som er sjef for 14-åringene i Chelseas akademi.

Den lange mannen fra Stryn hadde en lang karriere som spiller, der han var innom hele 10 klubber i Norge, England, Skottland og Italia, i en 20 år lang A-lagskarriere som startet i Stryn og sluttet i Sogndal. Men Chelsea (1997-2000) var hans beste periode, og det var naturlig for Flo å returnere til Stamford Bridge på et gitt tidspunkt – hvis de ville ha han i klubben.

– Jeg tar det såkalte «Premier League-kurset» nå, og klubben har stor tro på meg som trener. Derfor er det også naturlig å ha som mål å bli manager eller head coach i Premier League nå, sier Flo.

LES OGSÅ: City overlegne i gigantduellen

Følger i fotspor

Hvis han klarer det, så følger han i sporene til sin gamle landslagsjef Egil Olsen (Wimbledon) og sin tidligere spisspartner på landslaget, Ole Gunnar Solskjær (Cardiff). Ingen av dem lyktes i Premier League.

– Han var ikke blant de du med en gang så at ville bli fotballtrener, som Kjetil Rekdal, Henning Berg og Ståle Solbakken. Flo var den litt snille, beskjedne gutten - utenfor banen, sier toppfotballsjef, tidligere landslagssjef Nils Johan Semb til VG.

Han hadde Flo både på U- og A-landslaget. Og den siste tiden har Norges Fotballforbund hentet inn Flo til å trene spissene på diverse landslag. Semb ser at Flo har utviklet seg veldig.

– Vi merket fort at han hadde mye å komme med. Han har alltid hatt en høy stjerne i Chelsea, og det er veldig moro å se at han trives så godt som trener i klubben. Vi får se hvor langt han når, sier Semb.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder