Ville trolig vært med i troppen mot Italia

SKADE ØDELA: Dersom Martin Ødegaard (15) ikke hadde våknet opp med en skade etter kampen mot Portugal, ville han trolig blitt kalt i troppen som møter Italia førstkommende tirsdag. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Pappa Ødegaard om Martins skade: - Dette var en stor nedtur

ULLEVAAL (VG) - Det er ikke noe alvorlig, men han må ut av trening. En stor nedtur, sier pappa Hans Erik Ødegaard om sønnens lyskeskade.

  • Morten Stokstad

Artikkelen er over fem år gammel

For trolig ville Martin Ødegaard i dag blitt hentet inn A-landslagstroppen som møter Italia i EM-kvalifiseringskamp på tirsdag.

Men på fredag våknet 15-åringen om med en liten lyskeskade etter den imponerende U21-debuten mot Portugal.

– Det er ikke noe alvorlig, men han må ut av trening så det ikke utvikler seg. En liten overbelasting i lysken. Håper han er klar neste helg, men dette var stor nedtur, sier Hans-Erik Ødegaard til VG.

KALTE INN DANIELSEN: Som følge av skade på Martin Linnes og Vegar Eggen Hedenstad er André Danielsen inne i landslagsvarmen. Foto:Bjorn S. Delebekk,VG

Per-Mathias Høgmo vil ikke si direkte at Ødegaard ville bli tatt ut, men alt tyder på det.

– Det har vært stor interesse rundt om Martin Ødegaard ville bli tatt ut. Han våknet med en skade etter Portugal-kampen og er tatt ut av trening. Derfor var det ikke aktuelt å ta ham ut. Men jeg må si jeg ble imponert over det han viste mot Portugal, sier Høgmo.

– Hadde du tatt ham med dersom han ikke hadde vært skadet?

– Det blir hypotetisk fordi vi fikk den beskjeden i går morges. Så vi har ikke problematisert det, svarte Høgmo på dagens pressemøte.

– Sånn jeg tolker det, så ville han blitt tatt ut hvis han ikke hadde fått den lyskeskaden, sier Norges Fotballforbunds generalsekretær Kjetil Siem.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder