Spansk avis: Ødegaard-avtalen kan bli offentliggjort allerede i dag

KJENT FJES: Dette kan bli Ødegaards nye mentor i Real Madrid. Foto:Pedro Armestre,Afp

Zidane ble nøkkelen til Ødegaard-kjøpet

MADRID (VG) Martin Ødegaard (16) skulle aldri dra til en klubb som ikke kunne garantere spill på førstelaget, men Real Madrids Zinedine Zidane (42) ble vanskelig å si nei til.

  • Øyvind Askeland

Artikkelen er over fem år gammel

Da 16-åringen og hans far Hans Erik Ødegaard forhandlet med Real Madrid i begynnelsen av januar, skal ett av kravene ha vært plass i A-lagsstallen.

Gjennom hele høsten og vinteren har kravet stått fast: Det var uaktuelt for Martin Ødegaard å gå til en klubb som ikke kunne garantere ham førstelagsplass og spilletid mer eller mindre umiddelbart.

Likevel falt valget til slutt på Real Madrid, som riktignok vil la han trene med stjernegalleriet med det samme, men ønsker at han skal spille for reservelaget frem til sommeren.

Mannen som forhandler på vegne av Real Madrid, er José Ángel Sánchez. Han blir beskrevet som president Florentino Pérez' høyre hånd.

Real Madrid Castilla kjemper om opprykk fra nivå tre i Spania. Treneren er den legendariske Zinedine Zidane. For Real Madrid var franskmannen helt avgjørende da de sikret seg Martin Ødegaard.

* Zidane var en del av velkomstkomiteen da Ødegaard besøkte Real Madrid og treningsfeltet Valdebebas både i november og i januar.

* Fordi Real Madrid ønsker at Martin Ødegaard skal spille på reservelaget frem til juni, noe nordmannen i utgangspunktet skal ha vært skeptisk til, ble det naturlig at Zidanes jobb å overtale ham.

* Etter det VG kjenner til ble samtalene mellom Ødegaard og Zidane helt avgjørende for at overgangen til slutt gikk i orden. Treneren forklarte der hva det betyr å spille for Castilla, hvilke planer han har for 16-åringen og hvordan han kan utvikle ham til å bli en spiller for førstelaget til Real Madrid.

Klubber som Bayern München, Liverpool og Arsenal var alle med i Ødegaard-kampen til det siste, men Strømsgodset-spilleren kunne til slutt ikke si nei til Real Madrid.

Artikkelen fortsetter under videoboksen.

Var sikre på overgangen

Spanske aviser skriver mye om Martin Ødegaard tirsdag. Avisene Marca, Sport og AS har lenge vært helt sikre på at 16-åringen kom til å velge storklubben, men det var først mandag kveld den endelige bekreftelsen kom.

STOR OPPMERKSOMHET: Marca vier en side til Ødegaard i dag. Foto:Øyvind Askeland, VG,

Som VG skriver Marca at Zidane var nøkkelen til at Ødegaard lot seg friste av Real Madrids tilbud og at Ødegaard kan bli presentert som «Los Galácticos»-spiller allerede tirsdag. Det klubben tilbød ham, foruten penger, hadde stor innvirkning på hans beslutning, melder storavisen.

Sport nøyer seg med å bekrefte at Ødegaard har takket ja til Real Madrid. Det samme gjør Deportivo Mundo og AS tirsdag.

Det eneste som gjenstår før Ødegaard kan dra til Spania, er at Strømsgodset og Real Madrid blir enige om overgangssummen. Etter det VG erfarer skal den være på 30 millioner i førsteomgang, men kan potensielt ende på rundt 60 millioner kroner.

Tirsdag forhandlet de to klubbene på Hotel D'Angleterre i København. Ved 11-tiden skal Strømsgodsets representanter, sportssjef Jostein Flo og daglig leder Erik Espeseth, ha forlatt hotellet.

Ødegaard vil ifølge VGs opplysninger kunne begynne sin Real Madrid-karriere med en årslønn på i underkant av 22 millioner kroner.

Mer om

  1. Spansk fotball
  2. Martin Ødegaard
  3. Strømsgodset IF

Flere artikler

  1. Dommen over Ødegaard-motstanderne: Gamle, trege og tøffe

  2. Real Madrid-ekspert svært kritisk til Martin Ødegaard: Tror Zidane kjenner seg igjen i Ødegaard

  3. Spanske kilder: Kan få startlønn på 20 millioner

  4. Her er Real Madrids ungdomsstjerner

  5. Draktregelen som skal sikre Ødegaard A-lagsspill

  6. Presentert som Real Madrid-spiller i dag: Slik svarte Ødegaard om stjernemøtet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder