HELDIG: Jørgen Hammer, her i duell med Lillestrøms Fred Friday, var millimetere unna å score selvmål.
HELDIG: Jørgen Hammer, her i duell med Lillestrøms Fred Friday, var millimetere unna å score selvmål. Foto: Tor Erik Schrøder , NTB scanpix

Griseflaks reddet Start fra nytt tap

Opdal med enorm redning: – Noe av det sykeste

FOTBALL

Heldig Hammer: – En god tverrligger

(Start – Lillestrøm 0-0) En spinnvill redning, en tverrligger og en stolpe reddet Start fra sitt niende strake Tippeliga-tap.

Publisert: Oppdatert: 19.09.15 18:56

Det var duket for fest i Kristiansand da Start feiret sitt 110-årsjubileum, men like festlig var ikke Starts statistikk før møtet med Lillestrøm: Åtte strake tap og nedrykksplass var nok grunnen til ganske glisne tribuner til tross for klubbens bursdag.

Festlig var heller ikke kampen. Da dommer Tom Harald Hagen blåste for siste gang, kunne man telle tre store målsjanser, kun ett gult kort, og en smultring på begge lags målprotokoller. Det sa sitt om underholdningen på Sør Arena lørdag ettermiddag.

VG LIVE: Slik var kampen

Selv om Start klatrer opp på trygg plass med det ene poenget, og at tapsrekken er brutt, er det ikke et resultat som kan kalles godt. Både Mjøndalen og Tromsø skal spille senere denne helgen, og Start kan fort bli liggende på nedrykksplass søndag kveld. Bedre blir det ikke av at de to neste kampene er mot Vålerenga (borte) og Rosenborg (hjemme), men Start-trener Bård Borgersen var selvsikker på spørsmål om Start har en sjans i de to kampene.

– Helt klart, sier han til C More.

Samtidig kunne det fort sett enda verre ut, for det var uten tvil Lillestrøm som var nærmest seieren. Bare en spinnvill redning av Håkon Opdal, en sympatisk tverrligger som hindret et klønete selvmål, og et stolpetreff, reddet Start fra sitt niende strake tap.

– Vi fremstår med glød og entusiasme og trykk. Totalt sett syns jeg vi fremstår på en helt annen måte, med en veldig fin disiplin og arbeidsinnsats, sier Borgersen til C More.

Les også: Lillestrøm fortviler over investor-nekt

Ekstrem Opdal-redning: – Noe av det villeste

Etter en drøy halvtime kom førsteomgangens soleklart beste prestasjon. Headingen til Fred Friday fra kort hold var på ingen måte svak, men redningen som fulgte fra Starts Håkon Opdal, var av det sensasjonelle slaget. 33-åringen, med skyggelue var lynraskt nede i hjørnet og fikk en hånd på ballen – uten å miste skyggeluen sin.

– Noe av det villeste jeg har sett på lenge, uttrykte C Mores kommentator.

Les mer: Lillestrøms sportsdirektør vil åpne garderoben

– Nei, jeg har ikke mistet det. Det var en god redning, og det var viktig for laget, kunne en fornøyd Opdal fortelle i pausen.

Det var ikke bare Start som feiret et jubileum denne lørdagen. Frode Kippe spilte nemlig sin 350. kamp i Tippeligaen – alle for samme klubb. Men det som burde vært en festdag, endte på verst tenkelige vis for veteranen, som etter 54 minutter pådro seg en strekk på baksiden av låret. Han ble byttet ut for Simen Kind Mikalsen.

Lest denne? Ajer: – Har ikke samvittighet til å forlate klubben nå

Reddet av metallet

Etter en drøy time kom kampens andre store mulighet, også denne til Lillestrøm, men først og fremst takket være Start-stopper Jørgen Hammer. Etter et skudd av Mohamed Ofkir prøvde Hammer å blokkere, men i stedet kneet han ballen på undersiden av tverrligeren. Den spratt så ut, og Hammer fikk til slutt klarert.

– Det var nære der. Det var en god tverrligger. Jeg vil si at jeg reddet oss fra baklengsmål, sier Hammer med et smil.

– Vi føler at dette var en kamp hvor vi kunne fått tre poeng. Det er litt kjedelig, sier han.

Innbytter Árni Vilhjálmsson holdt på å bli den store helten for gjestene fra Romerrike, men headingen hans to minutter før slutt traff stolpen.

– Jeg er ikke fornøyd. Vi burde tatt alle de tre poengene. Vi har absolutt de største sjansene. Men jeg er fornøyd med at vi holder nullen og spiller en god defensiv kamp, sier Lillestrøm-trener Runar Kristinsson til C More.

Starts Jørgen Hammer tar også med seg noen positive ting fra kampen.

– Det er absolutt noe å ta med seg at vi skaper mer offensivt, og det er veldig positivt at vi holder nullen. Vi gjør ting riktig. Det er veldig bra.

Supportere i slåsskamp

Politiet sendte flere patruljer til Sør Arena etter at det brøt ut slåsskamp mellom Start-supportere og Lillestrøm-fansen etter kampen, skriver Fædrelandsvennen.

Politiet hadde først én patrulje på stedet, som så ba om assistanse. Politiet sendte så flere patruljer til stedet.

Like etter meldte operasjonsleder at politiet hadde kontroll på situasjonen.

Her kan du lese mer om