SUKSESSDUO: Hatiam Aleesami (t.v.) og Thomas Rogne har tatt IFK Göteborg og Allsvenskan med storm. Ifølge Aftonbladet er begge på topp 15 over ligaens beste spillere. Foto: Stine Løvmo Lie , VG

Rogne kåret til Allsvenskans tredje beste spiller - fire nordmenn på topp 50

Det gjenstår fortsatt tre runder av årets Allsvenskan, men svenske Aftonbladet har allerede kåret ligaens 50 beste spillere. Og på tredjeplass: norske Thomas Rogne.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Han er en av fire nordmenn Aftonbladet (krever innlogging) har med på sin topp 50-liste over de beste spillerene i Allsvenskan denne sesongen.

Magnus Wolff Eikrem tar en 32. plass, hans lagkamerat i Malmö, Jo Inge Berget, ligger syv plasser foran på en 25. plass og Haiatam Aleesami, som nylig debuterte på landslaget, ligger solid plassert på en 11. plass på den svenske avisens liste.

Sjeggstrem forandring: Sjekk Bergets stilforandring

– Ble nesten ikke rost under sesongoppkjøringen, og skulle virkelig slabbedasken fra Fredrikstad være en langsiktig erstatning for Louis Augustinsson? Ja, uten problemer, viste det seg. Aleesami har vist en kombinasjon av styrke, løpsvilje og defensiv disiplin og offensiv drivkraft, skriver Aftonbladet om Aleesami.

Kommentar: Aleesami viste storhet etter tabben mot Italia

– Arkitekten bak det sterkeste forsvaret

Men Aleesami blir satt i skyggen av klubbkompis i IFK Göteborg, midtstopper Thomas Rogne. Bare to spillere, IFK Norrköpings Emir Kujovic (nummer to) og AIKs Henok Goitom (nummer én) kan vise til en bedre sesong enn Rogne, mener den store svenske avisen.

Les også: Rogne snakket ut om den tunge tiden i Wigan

– Rogne er arkitekten bak allsvenskans sterkeste forsvarslinje. Smak på følgende sifre: IFK Göteborg slapp bare inn ni mål på de første 19 kampene med nordmannen som en dominerende stopper. Etter at han ble skadet har laget bare holdt nullen i en eneste kamp, skriver Aftonbladet om ham.

Fikk du med deg? Norrköping-kapteinen legger seg langflat etter pinlig filming

Jevnt i toppen

I mai, på Norges nasjonaldag, vant Rogne og Aleesami svensk cupgull med klubben, og halvveis i sesongen ble Aleesami kåret til «Allsvenskans beste forsvarsspiller» av svenske DN.

De to har i det hele tatt hatt en god sesong, og deres IFK Göteborg kjemper helt i teten av ligaen. Laget ligger på andreplass, to poeng bak ledende IFK Norrköping, men har bare ett poeng ned til AIK på tredjeplass.

VG møtte Aleesami og Rogne i Göteborg: - Helt galskap

Medalje blir det nok uansett, for det er ni poeng ned til Elfsborg på fjerdeplass. Åge Hareides Malmö, som vant gull i fjor, ligger på femteplass, ett poeng bak Elfsbrog igjen.

Allsvenskan topp 5

1. plass: IFK Norrköping, 60 poeng
2. plass: IFK Göteborg, 58 poeng
3. plass: AIK, 57 poeng
4. plass: Elfsborg, 49 poeng
5. plass: Malmö, 48 poeng

PS! Aftonbladets liste er kåret av en jury bestående av fire eksperter. For å kunne bli vurdert, må spilleren ha deltatt i minst 10 kamper denne sesongen. I tillegg ser avisen bare på hvordan spilleren har gjort det i Allsvenskan, og ikke i andre turneringer som Champions League, landslagskamper og lignende.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder