VANT: Vålerengas Daniela Shcwarz får en god klem etter Vålerengas 2-0-seier over Medkila. Foto:Jørund Wessel Carlsen,VG

Fra VM til tomme tribuner

21. juni: 53 855 tilskuere under VM i Canada

19. juli: 87 tilskuere i Valhall

VALLHALL (VG) (Vålerenga - Medkila 2-0) Det er langt fra VM-kamp i Canada til Toppserie-oppgjør i Vallhall. Både i kilometer og i tilskuerantall.

  • Jørund Wessel Carlsen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Sveitsiske Daniela Schwarz (29) var Vålerenga eneste VM-spiller, men fikk aldri sjansen under sommerens mesterskap i Canada, som røk ut i åttendedelsfinalen mot vertslandet.

I Vålerenga er hun selvskreven på laget; Schwarz har spilt samtlige minutter for Oslo-klubben hittil denne sesongen.

FULLSATT: Canada har nettopp slått ut Sveits av VM, og jubler hemningsløst foran fullsatte BC Place Stadium i Vancouver. Foto:Andy Clark,Afp

Fra 50.000 til 87 tilskuere

Men forskjellene er enorme. Der over 50 000 så Canadas siste opptreden i VM, var det 87 tilskuere på søndagens kamp mellom Vålerenga og Medkila, som endte 2-0.

– VM er en helt annen liga. Hele rammen er annerledes der. Men under kampen har jeg fokus på spillet, og da er det like gøy å spille i Toppserien, sier Schwarz til VG.

VIF-kaptein Tina Wulf var heller ikke storfornøyd med 87 stykker på tribunen.

– Det har ikke vært tradisjon for kvinneforball, og jeg aner ikke hvordan vi skal få folk på kamp. Jeg skulle gjerne hatt et godt svar på det, sier Wulf til VG.

– Vi pleier å ha 200-250, men nå er det midt i ferien. Vi har alle en jobb å gjøre, for vi er ikke bortskjemte med mye publikum, sier trener Leif Tsolis.

TOMME TRIBUNER: Vålerenga-damene takker publikum for støtten etter 2-0-seieren over Medkila søndag. Foto:Jørund Wessel Carlsen,VG

Klanen-hjelp

Vålerengas toppscorer Anne Lise Olsen fulgte VM fra TV-stolen, og lot seg imponere av publikumsoppslutningen. Nå håper hun på hjelp fra Klanen.

– Det var gøy å se hvordan det var i Canada. USA og Canada er gode på det, men vi har litt å gå på. Vi skulle selvsagt ønske at det var flere på kamp, sier Vålerengas toppscorer Anne Lise Olsen til VG.

– Kan dere lære noe av USA og Canada?

– Ja, vi må skape interesse blant folk. LSK er godt i gang, de har en stor heiagjeng hver kamp. Vi bør få klanen på plass, sier Olsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder