I TRØBBEL IGJEN: Nicki Bille Nielsen skapte en del overskrifter da han var i Rosenborg. Nå skal dansken møte i retten. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Eks-Rosenborg-spiller Nicki Bille Nielsen risikerer fengsel

Denne uken må Nicki Bille Nielsen (27) møte i retten, tiltalt for blant annet å ha bitt en politimann i armen.

Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Hendelsen som Nielsen er tiltalt for fant sted 18 april i fjor, mens dansken fremdeles var Rosenborg-spiller.

Ved halv ett-tiden på natten kom politiet over fotballspilleren, som var i full gang med å sparke til parkeringsautomater og sykler i sentrum av København. De forsøkte å få med seg Nielsen i politibilen, men han ble ikke med frivillig.

Politiet brukte derfor pepperspray mot ham, og han ble plassert i baksetet på bilen. Der skal han blant annet ha snytt seg, og deretter tørket ansiket på forsetet.

En av politimennene som var med på pågripelsen av Nielsen forsøkte ved en anledning å dytte dansken vekk. Det resulterte i at Nielsen bet ham i armen, og sørget for det som i politirapporten omtales som et «overfladisk bittmerke».

Tiltalt for tre forhold

Torsdag må Nielsen møte i retten og forklare seg om forholdene. Ifølge Ekstra Bladet er tiltalen delt inn i tre punkter:

** Han er tiltalt for å ha utvist støyende og voldelig adferd da han sparket på sykler og parkeringsautomater. Denne forseelsen skal normalt straffes med bøter.

DRO TIL FRANKRIKE: Nielsen i Evian-drakten. Foto:Jean-pierre Clatot,Afp

** Han er tiltalt for å ikke å følge med politiet frivillig, men i stedet motsette seg pågripelsen i København. Han skal ha spent kroppen og strittet i mot da politiet ville sette på ham håndjern. Strafferammen er bøter og opp til seks måneders fengsel.

** Det mest alvorlige tiltalepunktet er trusler og vold mot en politimann. Her er strafferammen ifølge Ekstra Bladet bøter og fengsel i opp til åtte år - uten at en så høy straff er sannsynlig i det hele tatt.

Ekstra Bladet har vært i kontakt med Nielsens advokat, men han ønsker ikke å uttale seg før rettssaken starter i København torsdag.

Ingen fransk suksess

Nielsen fikk gjennom sin tid i Rosenborg mye utenomsportslig oppmerksomhet. Han var innblandet i bråk ved flere anledninger, og ble av klubben til slutt sendt på et sinnemestringskurs.

I fjor sommer kom den franske klubben Evian på banen med ønske om å hente Nielsen, og Rosenborg valgte å la dansken gå.

Denne sesongen har ikke vært noen opptur for Nielsen, som kun har scoret ett mål på 19 kamper. Han sliter med spilletid i klubben som kjemper en kamp for å overleve i fransk toppfotball.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder