OPPRØRT: Sandefjord-trener Lars Bohinen på vei ut fra Alfheim i Tromsø. Foto:Rune Stoltz Bertinussen,NTB Scanpix

Bohinen etter avvist protest: – Billig utvei av NFF

Norges Fotballforbund tar Sandefjord på saksbehandlingsfeil

Det blir ingen omkamp av Tippeliga-oppgjøret mellom bunnlagene Tromsø og Sandefjord, har Norges Fotballforbund konkludert med.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I en pressemelding redegjør forbundet for at Sandefjords protest blir avvist som følge av formalitetsfeil.

– En billig utvei av NFF at de avviser på en teknikalitet. Vi har få folk i administrasjonen, og det var kaotisk denne dagen. Vi skulle rekke et fly etter kampen, dommeren skulle rekke samme fly, og jeg sa jeg hadde lyst til å klage, men det kokte litt, sier Sandefjord-trener Lars Bohinen til VG.

Han reagerte kraftig i media etter annulleringen av det som ville vært Sandefjords 2-0-mål, men ingen i klubben varslet offisielt at det ville komme protest.

Ifølge NFFs regler må lagets kaptein gjøre dette innen dommeren har forlatt arenaen, og NFF viser til at dette villkåret ikke er oppfylt.

– Liten grad av forståelse

– Det utvises liten grad av forståelse her. De kan støtte seg på regelverket, så det er bare å gratulere med det. Men jeg er ikke overrasket over at de velger denne argumentasjonen og fremgangsmåten, melder Sandefjord-treneren, som også tar litt selvkritikk:

– Jeg burde kunnet reglene bedre, men fikk heller ingen særlig hjelp. Vi får skjerpe oss til neste gang. Da vet vi at vi må krysse av i en boks for å ha noe vi kunne ha sagt. Det er viktig lærdom, konstaterer Bohinen.

Sandefjords innvending, der de redegjorde både for dommerfeil og arrangørfeil, avvises dermed på formelt grunnlag ved at tidsfristen for varsling om protest ikke er overholdt. Kampresultatet opprettholdes, konkluderer fotballforbundet, som også legger til at dersom det formelle protestgrunnlaget hadde vært tilstede, ville ikke Sandefjord fått medhold.

– Det synes jeg er rart at de anfører. Da lurer jeg på hva som er en reell dommerfeil. Tvilen skal komme angripende lag til gode, og da er dette en formell dommerfeil i min verden, sier Bohinen.

Bunnlaget i Tippeligaen blir dermed stående med 1-1 og ett poeng i forrige rundes bortekamp i Tromsø. De løp altså risikoen ved å ende med null ved en eventuell omkamp.

– Vi er bortdømt mot Tromsø og mot Mjøndalen. Fire poeng er tatt fra oss av dommerne, sier Lars Bohinen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder