I BRÅK IGJEN: Nicki Bille Nielsen fikk skriftlig advarsel for bråk på byen i høst. Nå er han igjen i trøbbel. Her etter kamp mot Lillestrøm sist høst. Foto: Frode Hansen/VG

Advokaten: - Nicki Bille kjenner seg ikke igjen i beskrivelsene

Får advokathjelp - vil ikke uttale seg om episoden

Nicki Bille Nielsen (26) får hjelp av en dansk advokat etter at han ble pågrepet av politiet.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL


- Nicki ønsker selv ikke å uttale seg, opplyser advokat Peter Berg overfor VG.

Advokaten er nå den eneste som uttaler seg om episoden i København klokken 00.40 fredag hvor Rosenborg-spilleren ble pågrepet av politiet.

Det var Ekstra Bladet som først fortalte hvordan politiet brukte pepperspray mot Nielsen da han ikke ville bli med politiet.

Ordknapp advokat

Advokat Peter Berg opplyser i en epost til VG at de nå sjekker hvordan den danske avisen har fått tak i opplysningene som de baserer sin sak på.

Samtidig gjør Berg det klart at Nicki Bille Nielsen ikke kjenner seg igjen i Ekstra Bladets fremstilling av saken.

- Men jeg har ingen kommentarer utover det, sier Berg.

Rosenborg har i en pressemelding opplyst om at dansken er vraket fra troppen mot Bodø/Glimt til mandagens kamp i Bodø.

Heller ikke Nicki Bille Nielsens agent, Nicola Juric, ønsker å kommentere saken overfor VG.

Ser ulike reaksjonsformer

Kommentator i Adresseavisen, Kjetil Kroksæter, har i en årrekke fulgt Rosenborg tett. Han mener Rosenborg er nødt til å straffe den danske spissen hardt for at den skriftlige advarselen fra i høst skal bety noe.

- Han fikk gult kort sist han laget kvalm på byen. Hvis jeg har forstått det riktig er dette en situasjon som ligner ganske mye. To gule kort skal jo egentlig bety rødt kort. Men det må RBK selv finne ut av, sier kommentator i Adresseavisen Kjetil Kroksæter til VG.

Han forsvarte klubbens reaksjonsform sist. Nå vil han ikke ha noen sterk mening om hvordan Rosenborg bør behandle den nye episoden som har dukket opp.

- De vant på tilgivelse den gangen og hjalp han med sinnemestringshjelp. Det syns jeg er en bra løsning ved første overtredelse. Når det gjentar seg så må det kanskje komme en annen reaksjon. Jeg har ikke noen klar mening om straffen. Men han bør få en strengere straff enn sist. Ellers har gult kort ingen virkning. Sist fikk han spille tre dager etterpå. Det finnes flere reaksjonsmåter for eksempel karantene over en tidsperiode. RBK har et problem, sier Kroksæter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder