SPARKEN: Tyske Felix Magath fikk torsdag sparken fra jobben som manager i Fulham. Foto:Justin Tallis,Afp

Magath innrømmer å ha anbefalt Hangeland ost mot lårskade

Tidligere Fulham-manager Felix Magath langer ut mot Brede
Hangeland etter at han fikk sparken i forrige uke.

  • Fredrik Svendsen
Publisert:

Den britiske avisen The Guardian skrev i helgen hvordan den tyske manageren hadde kommet med et spesielt forslag da Brede Hangeland ble skadet. Ifølge avisen skal Magath ha sendt Fulhams klubblege Stephen Lewis for å kjøpe en ost mot lårskaden til den mangeårige norske landslagskapteinen.

Til BBC forteller Magath at historien stemmer, men bare delvis.

- Jeg bare foreslo at det kunne være verdt å forsøke det gamle kjerringrådet med å påføre kvarg på det skadede området, sier 61-åringen.

Kvarg er en meget populær ferskost i Tyskland, der den står for om lag halvparten av det totale ostekonsumet, ifølge Store norske leksikon.

- Bare tull

Magath benyttet samtidig anledning til å kritisere Hangeland.

- Disse falske historiene fra Hangeland er bare tull. Jeg ville aldri ha fortalt en lege hva han skal gjøre. Dessverre har denne historien nå blitt forvridd i mediene, sier manageren.

Tidligere Fulham-spiller Danny Murphy bekreftet Hangelands ostehistorien, og uttaler til BBC at dette var illustrerende for måten de erfarne spillerne i klubben mistet tilliten til Magath.

Kritisk

Etter at Fulham rykket ned fra Premier League forrige sesong, fikk Brede Hangeland beskjed om at han ikke hadde noen fremtid i klubben.

I etterkant gikk også nordmannen hardt ut mot sin tidligere manager.

- Hans hovedverktøy er å forsøke å bryte oss ned både mentalt og fysisk, og forhåpentligvis få resultater ut av det. Er det rette måten å gjøre det på i engelsk fotball? Jeg tror ikke det, sa Hangeland til Sky Sports etter at han hadde mistet plassen i klubben.

33-åringen er nå i Crystal Palace, mens Magath er uten jobb etter å ha fått sparken i Fulham torsdag.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder