FAVORITTER: Cristiano Ronaldo er etter gårsdagens show mot Sverige, stor favoritt til å bli tildelt Gullballen. Kampen skulle egentlig ikke vært med i vurderingen. Men alle som hadde avgitt stemme fikk plutselig ny frist. Innfelt: Messi (t.v) og Zlatan (t.h). Foto: AFP Photo

Fikk utvidet Gullballen-frist like før Ronaldos show

Den opprinnelige fristen var før portugiserens fire mål mot Sverige

Fristen for å avgi stemme til FIFAs Gullballen-kåring var opprinnelig før stjernemøtet mellom Zlatans Sverige og Ronaldos Portugal. Nå åpnes det for at avgitte stemmer kan endres.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Dette er ikke vanlig, sier leder for Norges Sportsjournalisters Forbund Reidar Sollie til VG.

Like før Sverige og Portugal sparket i gang returoppgjøret i VM-kvalifiseringen tirsdag kveld, sendte FIFA ut en pressemelding med at tidsfristen var endret fra 15. til 29. november.

Gullballen er den tradisjonelle kåringen av verdens beste fotballspiller det siste året.

I sosiale medier koker spekulasjonene om kvalifiseringskampen mellom Sverige og Portugal, der to av de heteste kandidatene Zlatan Ibrahimovic og Cristiano Ronaldo møttes i stjerneduell, nå får avgjørende betydning. Ibrahimovic scoret to mål, mens Ronaldo ble kampens konge med tre scoringer.

Bekrefter epost

Den som stemmer på vegne av norske medier er Lars Tjærnås. Han vil ikke si hvem han stemte på, men bekrefter at han har fått en epost, der han er tilbudt å stemme på nytt.

- Jeg tviler på at jeg gjør det, men det er greit å ha sjansen, sier Tjærnås til VG.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo har uansett bestemt seg. Zlatan har fått hans stemme.

- Jeg var ikke klar over at det er blitt tenkt på, men det kommer heller ikke til å bli aktuelt å endre. Jeg fikk med meg at Ronaldo slo Zlatan 3-2 i går, men stemmen min blir som den er, sier Høgmo til VG på vei hjem etter Skottland-tapet i Molde.

I konflikt med Blatter

Landslagskaptein Brede Hangeland satte Bastian Schweinsteiger øverst på sin liste.

Kommunikasjonssjef i Norges Fotballforbund Svein Graff sier det ikke er aktuelt hverken for landslagssjefen eller kapteinene på dame- og herrelandslaget å stemme på nytt. Han sier fristen er utsatt fordi mange ikke hadde stemt før den opprinnelige fristen.

Tidligere i høst pratet FIFA-president Sepp Blatter åpent om at han foretrekker Lionel Messi fremfor Ronaldo og at Real Madrid-stjernen oppfører seg om en general på banen.

Ronaldo på sin side ble provosert og det spekuleres på at han har vurdert å boikotte FIFA-kåringen etter uttalelsene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder