FRA KAMP TIL FEST: Tre norske landslagsspillere dro fra Makedonia-kampen til fest hos TV 2-reporter Morten Stokstad. Bildet er fra landslagets trening på mandag. Foto: Vegard Grøtt, NTB Scanpix

Politiet avbrøt fest med A-landslagsspillere i natt

Kjent TV 2-journalist var vert - husbråk på nachspiel holdt naboene våkne

(VG Nett) Politiet måtte gripe inn på grunn av husbråk da flere A-landslagsspillere festet hos TV 2-reporter Morten Stokstad (37) i natt.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Hjemme hos den profilerte journalisten var etter det ifølge naboer VG har snakket med rundt 20 personer, deriblant tre landslagsspillere, samlet i timene etter 2-0-seieren mot Makedonia tirsdag kveld.

Ifølge naboene var festen svært høylytt, og flere naboer skal ha bedt deltakerne dempe seg. Ikke før politiet møtte opp på døren til journalistens leilighet på Grünerløkka, da klokken hadde passert halv fire, tok festen slutt. Samtlige av festdeltakerne, inkludert landslagsspillerne, ble umiddelbart kastet ut av lovens lange arm.

- Vi fikk meldinger fra to innringere om at det var rop og skrik fra en leilighet. Naboer ble holdt våkne av bråket. Leiligheten ble tømt og de fikk pålegg om å holde seg rolige, opplyser operasjonsleder Ola Krokan i Oslo politidistrikt.

Fikk flere naboklager

VG har onsdag formiddag snakket med flere naboer som forteller om et støynivå, hovedsaklig på grunn av høylytt synging, som ødela nattesøvnen for beboerne.

- Hele sameiet hang ut av vinduene og skrek til dem uten at det nådde frem. Det var en unison enighet om at de måtte dempe seg, sier en nabo, og forteller at festdeltakernes favorittsang gjennom natten var Jahn Teigens «Optimist».

- De var inne, men alle vinduene var åpne. Det hørtes ut som de sto og sang i leiligheten min, sier en annen nabo til VG.

FESTLIG: Morten Stokstad inviterte til nachspiel i sitt hjem natt til onsdag. Det endte med naboklager og politi-besøk. Her fotografert på pressekonferanse med landslaget på Hotel Bristol i mars. Foto: Frode Hansen, VG

Diskuterte festen på Facebook

Stokstad, som har dekket det norske fotball-landslaget i en årrekke og er en av Norges mest kjente sportsjournalister, bekrefter overfor VG at festen ble avsluttet av politiet.

- Spilte litt for høy musikk, politiet kom på grunn av naboklager - og vi avsluttet nachspielet. Hvem som var her er en privatsak, skriver han i en SMS til VG.

- Nachspielet varte en drøy halvtime og det var 10-12 personer til stede. Bare å beklage overfor naboene. Jeg lover å være flink på neste dugnad, skriver Stokstad i en ny melding.

På Facebook-siden til sameiet for de aktuelle leilighetene ble festen et tema i natt. Stokstad tok til motmæle mot en nabo som klaget på oppførselen.

Der skriver han også at personer fra A-landslaget i fotball var i leiligheten.

Stokstad tvitret onsdag ettermiddag en beklagelse til naboene:

«Optimist av Teigen er en suveren låt. Men ikke med vinduene åpne om natten. Jeg lover å være flink på neste dugnad».

- Kan man straffes for nabobråk?

- Det er opp til juristen. Her ble det vurdert riktig med en muntlig advarsel og pålegg om å avslutte festen, sier operasjonsleder Krokan.

Fotballfri

I september 2011 haglet kritikken mot landslagsspillerne etter at flere av dem og folk i landslagsledelsen gikk ut på byen fire dager før Danmark-kampen. Der ble det også drukket alkohol.

Landskampen mot Makedonia var den siste før en tre måneder lang landslagspause, og for flere av utenlandsproffene den siste kampen før en etterlengtet fotballferie.

Ingen av landslagsspillerne som var på festen skal spille kamp igjen med det første.

TV 2s sportssjef Bjørn Taalesen har foreløpig ikke ønsket å kommentere saken. På spørsmål om det er forenlig for en fotballreporter å feste sammen med landslagsspillerne, svarer Taalesen til VG.

- Jeg vil ikke uttale meg om dette før jeg vet mer om saken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder