MÅLSCORER: Lionel Messi scoret sitt 33. ligamål for Barcelona da Espanyol ble slått i helgen. Det feiret han sammen med sine to angrepskamerater. Trioen Messi, Luis Suárez og Neymar går også under kallenavnet MSN. Foto:Gustau Nacarino,Reuters

Barcelonas stjernetrio mot 100

I sin første sesong som lagkamerater kan Luis Suárez, Lionel Messi og Neymar bli Barcelonas mest målfarlige spisstrio gjennom alle tider.

Artikkelen er over fem år gammel

Messi og Neymar var begge på scoringslista da byrival Espanyol ble slått 2-0 lørdag. Dermed har den katalanske storklubbens giftige spisstrio i fellesskap scoret 97 mål i alle konkurranser denne sesongen. Etter tirsdagens ligamøte med Getafe hjemme på Camp Nou kan tallet fort være høynet til 100.

I så fall tangeres den gjeldende klubbrekorden satt av trioen Thierry Henry, Samuel Eto'o og Messi i 2008/09-sesongen. Den gang ble tallet nettopp 100 etter at Messi ledet an med 38 fulltreffere. Henry og Eto'o stoppet på henholdsvis 26 og 36.

Mye skal til dersom ikke rekorden slås denne sesongen. Dersom Barcelona spiller seg til mesterligafinale på bekostning av Bayern München, har laget ni kamper igjen å spille denne sesongen.

Les også: Den beste starten noensinne i Barcelona

Rekorden rykter tirsdag?

HAR KLUBBREKORDEN: Thierry Henry (t.v.), Lionel Messi og Samuel Eto'o, her fra 2009. Foto:Albert Gea,REUTERS

Overveiende sannsynlig er det også at rekorden er et faktum allerede tirsdag. Middelhavsfarer Getafe har nemlig tatt kun ett poeng på sine tre siste kamper og synes ikke å være i sin beste form.

Messi, Suárez og Neymar har uansett motbevist dem som før årets sesong hevdet at Barcelona-laget ikke ville ha plass til tre så høyprofilerte spillere. Klubblegenden Johan Cruyff var blant dem som advarte om at det kunne bli for mange sjefer på banen. Den frykten har vist seg å være helt ubegrunnet.

Med til historien hører det også at Barcelonas stjernetrio er på vei mot målrekord i en sesong der Luis Suárez mistet de tre første månedene på grunn av karantene. Uruguayaneren ble utestengt fram til siste helgen i oktober som følge av biteepisoden i kampen mot Italia under VM-sluttspillet i Brasil i fjor sommer.

Madrids BBC henger etter

Riktig så målfarlige som Barcelona-spissene har for øvrig ikke gullrival Real Madrids angrepsrekke vært denne sesongen. Langt bak er de likevel ikke. Cristiano Ronaldo leder an med 50 mål i alle konkurranser, mens Karim Benzema og Gareth Bale har henholdsvis 22 og 17. Det gir et totaltall på 86.

OGSÅ MÅLFARLIGE: Real Madrids BBC-trio, med Karim Benzema, Gareth Bale og Cristiano Ronaldo. Foto:Jose Jordan,Afp

Trøsten for Cristiano Ronaldo blir at han fortsatt har et godt grep om toppscorertittelen i La Liga. 30-åringen står så langt med 39 fulltreffere, mens Messi er seks bak med sine 33.

Les også: «Chicharito» reddet Real Madrid igjen

Real Madrid møter Almeria hjemme på Santiago Bernabéu onsdag, og der kan Martin Ødegaard (16) komme til å få sin debut for førstelaget. (NTB)

Mer om

 1. Spansk fotball

Flere artikler

 1. Takket nei til 10.000 dollar - møtte Neymar

 2. Barcelona vant lokalderby med ti mann

 3. Status quo i La Liga-toppen: Suárez scoret fire mål i andre kamp på rad - Barcelona nærmer seg gullet

 4. Så mange mål har stjernene scoret etter sine første 100 kamper

 5. Derfor er Barcelonas «MSN» bedre enn Real Madrids «BBC»

Fra andre aviser

 1. Barcelonas supertrio: 98, 99, 100, 101 og 102!

  Aftenposten
 2. Stjernetrio mot 100

  Fædrelandsvennen
 3. Barcelona vant lokalderby med ti mann

  Aftenposten
 4. Suárez, Messi eller Ronaldo? Torsdag kveld kåres Europas beste

  Aftenposten
 5. Barcelona vant lokalderby med ti mann

  Fædrelandsvennen
 6. Suárez tomålsscorer for Barcelona

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder